Ny strippeklubb i Bergen

Dreams, som har drevet strippebar i Trondheim siden 2002, åpner nå i Bergen - til protester.
Redaksjonen
08 Januar 2010 - 22:00

Klubben i Bergen vil by på striptease hver kveld fra tirsdag til lørdag. Strippebaren skal ligge i Torggaten 5.

Les også: Stavanger-riking vil starte Hooters

Huseierne negative
Lokalene til den nye strippeklubben er eid av Hui-brødrene, to av Bergens rikeste menn. Sing Wah Hui (50) og Wing Wah Hui (47) har et titall selskaper innen eiendom, restaurant og handel i følge www.adressa.no.

«Huseier er ikke informert om endring av driftskonsept til denne type virksomhet. Vi stiller oss negativ til dette,» skriver Remi Meiler i en e-post på vegne av huseierne.

Varsler aksjoner
Kvinnegruppa Ottar var heller ikke kjent med den nye strippebaren da bt.no ringte.
- De bør ikke føle seg så altfor trygge, sier Ane Aadland, fungerende leder for den feministiske organisasjonen i Bergen. - Vi har en lang, god og stolt tradisjon for å skremme menn som er ute på slike ting, sier hun.

Forkastelig kvinnesyn
Hun mener at strippebarer vitner om et forkastelig kvinnesyn, der kvinner er til pynt og eksisterer for menns forlystelse.

- Jeg synes ikke at noen skal ha som jobb å kle av seg og vise puppene sine, sier Aadland.
- Har ikke disse kvinnene rett til å bestemme over sin egen kropp?
- Selvfølgelig. Men jeg tror i mindre grad at folk velger slike jobber aktivt, i likhet med for eksempel prostitusjon, sier aksjonisten.

Akkurat hvordan Ottar vil reagere, er fortsatt uklart.
- Vi vil prøve å mobilisere bredt politisk. Vi kan ikke ha dette i byen vår, sier Aadland.

Inviterer pressen
Innehaverne av den nye strippeklubben vil ikke svare på spørsmål fra pressen før de holder pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Til stede på pressekonferansen blir kjedesjef Atle Maaø, daglig leder i Trondheim, Sølvi Maaø og daglig leder i Bergen Geir Carlsen. I tillegg kommer de to danserne Lise Raanes og Mia Meland, ifølge en pressemelding fra Dreams Showbar.

Den nye strippebaren skal ha alle rettigheter og retter seg inn mot et voksent publikum, ifølge pressemeldingen. Aldersgrensen blir 20 år.

Firmaet vil også leie ut strippere til private arrangementer i hele Hordaland, deriblant «firmafester, utdrikningslag, bursdagsselskap og andre events», ifølge pressemeldingen.
Det har vært strippebar i Bergen tidligere, i Kong Oscars gate, men den ble nedlagt i 1992 på grunn av dårlig økonomi.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her