Ny strippeklubb i Bergen

Dreams, som har drevet strippebar i Trondheim siden 2002, åpner nå i Bergen - til protester.
Redaksjonen
08 Januar 2010 - 23:00

Klubben i Bergen vil by på striptease hver kveld fra tirsdag til lørdag. Strippebaren skal ligge i Torggaten 5.

Les også: Stavanger-riking vil starte Hooters

Huseierne negative
Lokalene til den nye strippeklubben er eid av Hui-brødrene, to av Bergens rikeste menn. Sing Wah Hui (50) og Wing Wah Hui (47) har et titall selskaper innen eiendom, restaurant og handel i følge www.adressa.no.

«Huseier er ikke informert om endring av driftskonsept til denne type virksomhet. Vi stiller oss negativ til dette,» skriver Remi Meiler i en e-post på vegne av huseierne.

Varsler aksjoner
Kvinnegruppa Ottar var heller ikke kjent med den nye strippebaren da bt.no ringte.
- De bør ikke føle seg så altfor trygge, sier Ane Aadland, fungerende leder for den feministiske organisasjonen i Bergen. - Vi har en lang, god og stolt tradisjon for å skremme menn som er ute på slike ting, sier hun.

Forkastelig kvinnesyn
Hun mener at strippebarer vitner om et forkastelig kvinnesyn, der kvinner er til pynt og eksisterer for menns forlystelse.

- Jeg synes ikke at noen skal ha som jobb å kle av seg og vise puppene sine, sier Aadland.
- Har ikke disse kvinnene rett til å bestemme over sin egen kropp?
- Selvfølgelig. Men jeg tror i mindre grad at folk velger slike jobber aktivt, i likhet med for eksempel prostitusjon, sier aksjonisten.

Akkurat hvordan Ottar vil reagere, er fortsatt uklart.
- Vi vil prøve å mobilisere bredt politisk. Vi kan ikke ha dette i byen vår, sier Aadland.

Inviterer pressen
Innehaverne av den nye strippeklubben vil ikke svare på spørsmål fra pressen før de holder pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Til stede på pressekonferansen blir kjedesjef Atle Maaø, daglig leder i Trondheim, Sølvi Maaø og daglig leder i Bergen Geir Carlsen. I tillegg kommer de to danserne Lise Raanes og Mia Meland, ifølge en pressemelding fra Dreams Showbar.

Den nye strippebaren skal ha alle rettigheter og retter seg inn mot et voksent publikum, ifølge pressemeldingen. Aldersgrensen blir 20 år.

Firmaet vil også leie ut strippere til private arrangementer i hele Hordaland, deriblant «firmafester, utdrikningslag, bursdagsselskap og andre events», ifølge pressemeldingen.
Det har vært strippebar i Bergen tidligere, i Kong Oscars gate, men den ble nedlagt i 1992 på grunn av dårlig økonomi.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her