Ny toppliste kårer verdens 60 beste spisesteder

Ny toppliste kårer verdens 60 beste spisesteder

Med ny toppliste og unike videosnutter vil Wbpstars bli den utlimate restaurantguiden.

Restaurantguiden wbpstars.com lanserer en ny toppliste som skal rangere verdens beste spisesteder.

Topp 60-listen er en videreutvikling av Topp 30-lista, som wbpstars.com lanserte i mai i fjor. Den skal settes sammen på samme måte: Gjennom rapporter fra vanlige, fra wbpstars.coms matinspektører og fra wbpstars.coms redaksjon.

LES OGSÅ: Ny nettside kårer verdens 30 beste

– Wbpstars.com omtaler bare de absolutt beste fra alle verdens land. Hittil er ca 2500 av de aller beste restaurantene i omkring 100 land besøkt og vurdert, hvorav bedømmelsen av ca. 400 restauranter fra drøyt 50 land er publisert på nettsiden, sier Andreas Wadensten, eier og medgründer av wbpstars.com.

– Top 60 er et utmerket alternativ til andre lister som av og til kan synes å være basert mer på «hype» enn hva som faktisk burde legges til grunn når en topprestaurant bedømmes, mener han.

Nettstedet publiserer nye omtaler og vurderinger av restauranter fra hele verden hver uke, og topplisten blir oppdatert kontinuerlig.

Bilder og video

I tillegg til å rangere restaurantene, legger wbpstars.com også ut bilder og video fra inspektørenes besøk.
– Et tusentalls bilder og rundt 800 filmer er allerede er publisert.

– Dette er en historisk dokumentasjon, helt uten redigering, som viser virkeligheten ute i restaurantene slik den faktisk er, uten noen form for fusk, sier Wadensten og framhever at flere restauranter for første gang har tillatt fotografering og videofilming.

– Flere japanske topprestauranter har for eksempel aldri tillatt noen form for offentlig dokumentasjon i denne utstrekningen.

Wbpstars.com publiserer også videofilmene på Youtube.com.

Topp 3

I skrivende stund toppes Topp 60-listen av El Celler de Can Roca i Girona, Spania, mens Hof van Cleve i Kruishoutem, Belgia, og Oud Sluis i Sluins, Nederland, følger deretter.

Ingen norske restauranter er funnet verdige for en plass blant de siste, mens Danmark har to, Noma (56) og Geranium (35). De er imidlertid begge slått av svenske Frantzén/Lindeberg på 34. plass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen