Ny vin- og viltmiddag 3. desember - Et herlig alternativ til julebordet

Det første arrangementet ble utsolgt på et blunk. Derfor inviterer vi nok en gang til Restaurant Fogo nå den 3. desember. Du skal oppleve det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. Lær samtidig hva slags vin du skal kombinere med de forskjellige typer vilt. Denne kvelden kan være det annerledes julebordet og helt uten de sidene av julebordet vi ikke liker. Etter selve middagen kan du gjerne fortsette kvelden i baren på Fogo.

Ta med deg kollegene, inviter de ansatte eller venner til en kveld de garantert vil sette pris på og ikke så lett glemmer. Vi skal ikke spise lutefisk. Derimot vilt av beste kvalitet. Altså tradisjonsmat men laget på en ganske annen måte enn de fleste er vant med hjemmefra.

Og vilt i Norge er ikke helt det samme som vilt lenger ned på kontinentet. Fri bevegelse i norsk natur gjør noe med kjøttets smakskarakter. Samtidig bidrar det til at den smaksmessige kombinasjonen med det vi gjerne kaller viltviner gjør at måltidet til en stor opplevelse.

Det er akkurat hva vi håper å overbevise deg om denne kvelden. Ved hjelp av syv viner av både hvit, rød og søt karakter, nøye tilpasset og valgt ut til menyen du finner nedenfor, skal du selv få oppleve på hvilken måte mat og vin kan utfylle hverandre.

Arrangementet er avholdt.

Kveldens meny:

MENY
*
Røkt rensdyrhjerte
med høstsalat og nøtter
**
Norsk skogsdue
på braisert savoykål og linsekrem
***
Reinsdyr fra Røros
med kirsebæraigree-doux
glasert sellerirot og skogsopp
****
Bærclafoutis
med sprøtt bakverk og karamellis

Arrangementet er avholdt.

Viner for kvelden:

Riesling Réserve 2000 (Domaine Weinbach)
Varenummer: 32217 - kr. 161,70
Distrikt: Alsace (Frankrike)
Druetype: Riesling
Om distriktet: Alsace vinen er en av de store bordvinene, laget spesielt for et av Frankrikes mest strålende kjøkkener. Alsace gir blomster duftende, tyske druene en fyldighet og myndighet som man ellers barefinner i hvit burgunder. Det er den ideelle vin til kraftige matretter. I stedet for sødme som varer, foretrekker vindyrkeren i Alsace en tørr, fast og ren bouquet. Han lar hvert gram sukker den lange, tørre sommeren gir gjære ut. Slik oppnår han en konsentrert bouquet som ofte gir de tyskættede druene en forbausende krydret velduft og overveldende smaksrikdom.
Farge: Klar lys grønn farge.
Nese: Elegant duft av lime med svakt petroleumspreg.
Smak: Flott balanse mellom syre og frukt. Mineral, lime og litt petroleum. Lang ettersmak.

Bricco Viole 1997 (Sylla Sebaste)
Varenummer: 31666 - kr. 177,20
Distrikt: Piemonte (Italia)
Druetype: 50% Nebbiolo og 50% Barbera
Om distriktet: Piemonte er den største regionen i Italia, men siden 43 prosent av området er fjell og 27 prosent er sletter, er det ikke overflod av områder til å produsere kvalitetsvin. Klimaet betegnes som continentalt, men er i virkelighten kaldt og fuktig om vinteren, uten snø, og meget varmt om sommeren. Piemontes vindyrkende områder deles hovedsaklig i to hovedområder; det ved føttene av alpene i nord samt Monferrato og Langhe åsene i sør mellom Po-elven og Apenninene.
Farge: Klar blårød farge.
Nese: Behagelig duft av kirsebær og fiol, med god frisk frukt.
Smak: Nebbiolo gir vinen struktur (som Nebbiolo alltid gjør), og Barbera gir frukt og syre. Dette er en vin med ryggraden til en Barolo, men er myket opp for å kunne nytes tidligere.

Domaine Robert Vic Syrah Prestige 2000 (Domaine Robert Vic)
Varenummer: 40310 - kr. 95,10
Distrikt: d'Oc (Frankrike)
Druetype: Syrah
Om distriktet: Languedoc er et område som har endret seg meget i løpet av de siste årene. De har mer land å dyrke vindruer på enn tidligere, men de produserer i dag mindre menger med vin. Dette fordi produsentene er blitt mer bevisst kvalitet og har mindre utbytte pr vinstokk. Dette gir naturligvis kvalitet.
Farge: Klar, tett rubinrød farge.
Nese: Stor rikhet i duft, med hint av bjørnebær og bringebær, fiol og urter.
Smak: Tanninene er klare, men godt integrert, struktur, kraft og generøs lengde. Litt lakris i ettersmak.

Saint Joseph 1998 (Domaine Courbis)
Varenummer: 32201 - kr. 198,50
Distrikt: Rhône (Frankrike)
Druetype: 100% Syrah
Om distriktet: Vinmarkene i Rhônedalen blir delt naturlig i to grupper, i nord som kun står for 5 prosent av produksjonen, men det meste er fine viner. I sør fremstilles resten, og her er de fine vinene i klart mindretall. Saint Joseph ligger nord for Cornas som er kjent for å være lik den edlere Hermitage. Frem til 1969 bestod den av seks kommuner, horav den beste trolig var Mauves. Fra 1969 er appelasjonen utvidet til å omfatte 45 kommuner, og vinmarkene har økt fra 97 til 648 hektar.
Farge: Klar, tett rubinrød farge.
Nese: Kraftig og rik duft av pepper, urter og paprika.
Smak: Smak av pepper, røde frukter bær og paprika. Kraftig og konsentrert, med lang ettersmak.

Camp du Rouss Barbera d'Asti 1998 (Coppo)
Varenummer: 45201 - kr. 186,20
Distrikt: Piemonte (Italia)
Druetype: 100% Barbera
Om distriktet: Piemonte er den største regionen i Italia, men siden 43 prosent av området er fjell og 27 prosent er sletter, er det ikke overflod av områder til å produsere kvalitetsvin. Klimaet betegnes som continentalt, men er i virkelighten kaldt og fuktig om vinteren, uten snø, og meget varmt om sommeren. Piemontes vindyrkende områder deles hovedsaklig i to hovedområder; det ved føttene av alpene i nord samt Monferrato og Langhe åsene i sør mellom Po-elven og Apenninene.
Farge: Klar meget konsentrert mørk rød farge.
Nese: Behagelig bløt duft med hint av fioler og kirsebær.
Smak: Kraftig og rik, med bløte tanniner og meget god frukt. Lang ettersmak.

Rosso di Altesino 1997 (Altesino)
Varenummer: 32204 - kr. 139,20
Distrikt: Toscana (Italia)
Druetype: 95% Sangiovese 5% Cabernet Sauvignon
Om distriktet: Toscana ligger i nordvest Italia med Firenze i nord. Toscana er kjent over hele verden for sine kvalitetsviner. Chianti ligger syd for Firenze. Vinene herfra variere like mye som mikroklimaet og terrenget. Vinene dyrkes i bratte fjellsider mellom 250 og 500 metes høyde.
Farge: Klar rubinrød farge.
Nese: Behagelig rund og rik duft med hint av fioler ogskogsbær.
Smak: Flott syrestruktur med god frukt og bløte tanniner. Lett å like.

Niepoort Vintage Character (Niepoort)
Varenummer: 31662 - kr. 175,30
Distrikt: Oporto (Portugal - Douro)
Druetype: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Francesa
Om distriktet: Området ligger helt nord i Portugal. Følger elven Tedo inn i Pinhão-dalen, som er mest kjent for portvinsdyrking. Dette området blir nå regnet for å være det nye rødvinsområdet i Portugal. Kun halvparten av produksjonen av vin blir til portvin, og dette gir store mengder med høykvalitets rødvin for salg.
Farge: Klar, mørk rubinrød farge.
Nese: Rik duft av røde frukter.
Smak: Behagelig rund med god frukt og fylde. Bløte tanniner.

Monbazillac Lajonie (Vignobles Lajonie)
Varenummer: 45537 - kr. 114,40
Distrikt: Bordeaux (Frankrike)
Druetype: Sauvignon Blanc og Semillion
Farge: Klar gylden farge.
Nese: Fin duft av fiken og tørket frukt.
Smak: Behagelig fylde og godt balansert sødme. Lang ettersmak.

Dato: 3. desember 2001
Klokkeslett: 19.00
Sted: Restaurant Fogo, Karl Johansgt. 33, 0162 Oslo
(3. etg. i Karl Johan Hotell). Tlf: 22 33 80 40
Pris: 825 inkl. mva.

Avmeldingsfrist: 25. november 2001 kl. 23:59

Arrangementet er avholdt.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 031201. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Til toppen