Nye håndplukkede perler

Innovasjon Norge har plukket ut 15 særegne kurs- og konferansesteder som nå kan kalle seg Håndplukket i 2009 og 2010.
Redaksjonen
23 Februar 2009 - 09:00

Målsetningen er å gjøre disse stedene bedre kjent, og dermed medvirke til økt salg og bedret lønnsomhet for den enkelte bedrift.
 
De Håndplukkede er ekte og autentiske steder der gjestene kan oppleve kultur og norske tradisjoner på en ny og spennende måte. De har alle sin egenart og sjel, og det stilles strenge krav til kvalitet i alle ledd.
 
Prosjektet videreføres to nye år, og baserer seg på et samarbeid mellom landbruket og Innovasjon Norge. Landbruks- og matdepartementet delfinansierer prosjektet.
 
Skreddersyr
Håndplukket er et nettverksprosjekt for særegne og annerledes kurs og konferansesteder som skreddersyr møter og insentivreiser for bedrifter.
 
- Å bli Håndplukket er en hedersbevisning. Disse små perlene representerer noe av det beste Norge kan by på innen kurs og konferanser, sier direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin i en pressemelding.
 
Faglig nettverk
Håndplukket er et faglig nettverk der medlemmene kan videreutvikle og profesjonalisere seg, og samtidig utveksle erfaringer. Innovasjon Norge har god erfaring med slike nettverk, og mener de bidrar til bedre resultater for de bedriftene som deltar.
 
Kortreist mat
Prosjektet Håndplukket startet opp i 2002, og har siden da blitt forlenget med nye deltagere annet hvert år. Håndplukket vektlegger steder med et vennlig og tilstedeværende vertskap, gode møteromsfasiliteter, en varm atmosfære, spennende aktiviteter og med fokus på matopplevelser, gjerne basert på kortreist mat og lokale råvarer.
 
De 15 Håndplukkede bedriftene for 2009/2010 er
Ongajoksetra, Finnmark
Klokkergården Kystturisme AS, Nordland
Kongsvold Fjeldstue, Sør-Trøndelag
Knutholmen A/S, Sogn og Fjordane
Walaker Hotell, Sogn og Fjordane
Bekkjarvik Gjestgiveri, Hordaland
Ramsvig Handelsstad AS, Rogaland
Per Gynt-Gården, Oppland
Helgaker Gård, Oppland
Øvre Vang Gård, Oppland
Hoel Gård, Hedmark
Harahorn, Buskerud
Ringnes Gård, Buskerud
Kringler, Akershus
Røyland Gård, Aust-Agder

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her