Nye håndplukkede perler

Innovasjon Norge har plukket ut 15 særegne kurs- og konferansesteder som nå kan kalle seg Håndplukket i 2009 og 2010.

Målsetningen er å gjøre disse stedene bedre kjent, og dermed medvirke til økt salg og bedret lønnsomhet for den enkelte bedrift.
 
De Håndplukkede er ekte og autentiske steder der gjestene kan oppleve kultur og norske tradisjoner på en ny og spennende måte. De har alle sin egenart og sjel, og det stilles strenge krav til kvalitet i alle ledd.
 
Prosjektet videreføres to nye år, og baserer seg på et samarbeid mellom landbruket og Innovasjon Norge. Landbruks- og matdepartementet delfinansierer prosjektet.
 
Skreddersyr
Håndplukket er et nettverksprosjekt for særegne og annerledes kurs og konferansesteder som skreddersyr møter og insentivreiser for bedrifter.
 
- Å bli Håndplukket er en hedersbevisning. Disse små perlene representerer noe av det beste Norge kan by på innen kurs og konferanser, sier direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin i en pressemelding.
 
Faglig nettverk
Håndplukket er et faglig nettverk der medlemmene kan videreutvikle og profesjonalisere seg, og samtidig utveksle erfaringer. Innovasjon Norge har god erfaring med slike nettverk, og mener de bidrar til bedre resultater for de bedriftene som deltar.
 
Kortreist mat
Prosjektet Håndplukket startet opp i 2002, og har siden da blitt forlenget med nye deltagere annet hvert år. Håndplukket vektlegger steder med et vennlig og tilstedeværende vertskap, gode møteromsfasiliteter, en varm atmosfære, spennende aktiviteter og med fokus på matopplevelser, gjerne basert på kortreist mat og lokale råvarer.
 
De 15 Håndplukkede bedriftene for 2009/2010 er
Ongajoksetra, Finnmark
Klokkergården Kystturisme AS, Nordland
Kongsvold Fjeldstue, Sør-Trøndelag
Knutholmen A/S, Sogn og Fjordane
Walaker Hotell, Sogn og Fjordane
Bekkjarvik Gjestgiveri, Hordaland
Ramsvig Handelsstad AS, Rogaland
Per Gynt-Gården, Oppland
Helgaker Gård, Oppland
Øvre Vang Gård, Oppland
Hoel Gård, Hedmark
Harahorn, Buskerud
Ringnes Gård, Buskerud
Kringler, Akershus
Røyland Gård, Aust-Agder

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen