Nye italienske favoritter

Disse to søritalienske vinene sjarmerer i senk samtidig som de fungerer perfekt på matbordet. Best av alt er at prisen er veldig gunstig.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Søritalienske viner fra Puglia har funnet en trofast tilhengerskare i Norge. Mykheten og bærsødmen som kjennetegner de røde vinene av druene negroamaro eller primitivo appellerer til den norske smaken. Mange av disse vinene er imidlertid litt vel søte og bløte og ofte med ganske høy alkohol, hvilket gjør dem mindre egnet som matviner (men dertil mer egnet foran tv'n).

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Pedagogisk riktig
De to nykomlingene, Cantele Negroamaro Salento 2007 (59043) og Cantele Primitivo Salento 2006 (59044) , derimot har langt bedre friskhet enn hva vi er blitt vant med i den rimeligere prisklassen fra Puglia . Dessuten mer eleganse, uten at det går ut over sjarmen og "godterismaken". Like fullt er begge pedagogisk riktige tilnærminger til sine respektive druer.

Et godt stykke kjøtt
Særlig er negroamaroen en vellykket versjon av denne så typiske druen for Salento-halvøya, selveste hælen i den italienske støvelen, hvor vinen kommer fra. Druen, og denne vinen, kjennetegnes av mørke søte bær, svisker og plommer i kombinasjon med flott syre og fin mykhet. Super matvin til grillet rødt kjøtt, gryter og ovnsstekt kjøtt, gjerne godt krydret.

Primitivo har generelt et annet aromabilde, også her mye mørke bær, men sjokoladepreget skiller den ut fra negroamaroen, samtidig som syrene er noe bløtere og tanninene litt fastere. Perfekt til et kjøttstykke rett fra steikepanne eller grill.

Fra nord til sør
Begge vinene er laget av Cantele som er godt kjent allerede i Norge gjennom sine rimeligere viner . Produsenten er en familie fra Nord-Italia som på 70-tallet installerte seg i Puglia for å utnytte regionens enorme potensial.

I første omgang med de tradisjonelle druene negroamaro og primitivo, men etter hvert også med internasjonale druer som chardonnay, merlot og cabernet sauvignon. I dag henter Cantele druer fra til sammen 250 hektar. Ved hjelp av kyndige folk i kjelleren og det ypperste av teknologi oppnås druetypiske viner med en for området spesielt stor renhet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cantele Negroamaro Salento 2007

Produsent:
Cantele
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Puglia
Pris:
113,40 kr
Varenummer:
5904301
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Cantele Primitivo Salento 2006

Produsent:
Cantele
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Puglia
Pris:
113,40 kr
Varenummer:
5904401
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen