Nye kokkestjerner

Vinner av årets NM i kokkekunst ble Erling Sundal fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Han sørget for en klar seier som nok arbeidsgiveren, Eyvind Hellstrøm med Norges eneste tostjerners Michelin-restaurant, setter stor pris på.
Aase E. Jacobsen
05 September 2000 - 14:56

Erling Sundals seiermeny i NM i kokkekunst 2000 bestod av:

Forrett: Anisstekte kamskjell på spinat, tomat og ingefærcompote med estragon samt beurre blanc.
 
 

Hovedrett Medaljong av kylling med sitrongress og lever, panert ballantin, salat av sikori, rosiner og basilikum, potet fondant, sennep- og sitrussauce.

Som avslutning: Lun sjokoladeterte og rømme pepperparfait med bringebærsauce og karamelliserte pærer.

Annenplassen ble Erik Løvold til odel og eie. Løvold som nå arbeider hos Acqua i Oslo, har deltatt flere ganger i NM, så nå kunne han i det minste lukte på seieren selv om juryen understreket at Sundal lå et hestehode foran både Løvold og unge Willy Solvang fra Statholdergaarden i Oslo som i sitt første forsøk måtte nøye seg med bronse.

NM i kokkekunst arrangeres av Kokkenes Mesterlaug i Møre og Romsdal i forbindelse med den årlige Matfestivalen i Ålesund. Målet er å høyne det gastronomisk nivået med utgangspunkt i norske råvarer. De 12 kokkene som stilte i semifinalen var valgt ut blant de mange som hadde sendt inn menyforslag. Kravet denne gang var at hovedretten skulle baseres på kylling og at den skulle legges opp som en tre retters meny til tolv personer.

Foto: Fotograf Hagen, Ålesund.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her