Nye produkter Spesialitet-merket

Nye produkter Spesialitet-merket

Lutefisk fra Røst, Osten Lykle fra Ørsta og Eldhus Vossakorv er hedret med Matmerks Spesialitet-merke. 
26 September 2013 - 21:57

De to første produsentene ble hedret under Matstreif i Oslo, mens produsenten for Eldhus Vossakorv fikk merket under Bergen Matfestival.

– Denne lutefisken er annerledes og velsmakende. Den har høy kvalitet basert på lokal tradisjon og lages av tørrfisk fra Lofoten, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Statsråden roser produsenten Glea for matskatten som nå blir mer synlig for forbrukere som leter etter noe ekstra.

Daglig leder Olaf Johan Pedersen hos Glea er både glad og stolt over å få utmerkelsen Spesialitet. Med det blir lutefisken han produserer innlemmet blant de såkalte norske smakverdighetene, som skal skille seg ut på markedet med unik smak, høy kvalitet og en spennende historie bak.

– Denne anerkjennelsen er kjempeviktig for oss. Dette betyr at vi har et produkt som skiller seg ut, det er ikke bare lutefisk, men en helt spesiell lutefisk. Det er viktig når vi prøver å skape et sterkt varemerke, sier Pedersen.

Lykle er en fast hvitost av geitemelk. Også den fikk Spesialitet-merket for sin unike smak og historie. Osten produseres av TINE Meierier Ørsta av melk fra hovedsaklig Sunnmøre og Nordfjord.

Meierisjef Bente Reklev i TINE Gruppen, er meget fornøyd med anerkjennelsen.

– Mange har lagt ned mye arbeid i lang tid for å utvikle den spennende nyskapingen som Lykle er. Geitebøndene har økt kvaliteten på melken, noe som også har hevet smaken på osten, selv om oppskriften er den samme.

Eldhus Vossakorv er tradisjonelt produkt som også har fått Spesialitet-merket for sine smakskvaliteter. 

– Å bli tildelt merket for Eldhus Vossakorv er en viktig anerkjennelse for det arbeidet vi utfører for opprettholde produksjonstradisjoner her på Evanger, sier fabrikksjef Bente Jorunn Hesjedal Sundheim.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her