Nye selskap i Arcus-Gruppen

Arcus Produkter utvider sin satsing på vin- og brennevinmarkedet, og oppretter derfor , i følge en pressemelding, tre nye selskaper innen gruppen.
Redaksjonen
20 Februar 2002 - 02:00

Arcus Produkter AS er Norges største aktør på vin- og brennevinsmarkedet, med en samlet markedsandel på ca. 30%. I tillegg til kjente brennevinsmerker som Linie, Vikingfjord, Upper Ten og Braastad står Arcus Produkter bak noen av de største vinsuksessene i Norge de siste årene, med merker som Cappella, La Vida og Canepa. For å utfylle vinsortimentet startet Arcus Produkter med import av agenturmerker i 1998, og selskapet representerer i dag et 40-talls anerkjente produsenter som Dom. Rothschild (Lafite), Southcorp Wines (Penfolds), Casa Girelli, Bodegas Julian Chivite og Champagne Ruinart.

Som et ledd i en videre utvikling av selskapet, har vi tatt en strategisk beslutning om økt satsing på det nordiske markedet for vin og brennevin. Som et ledd i denne strategien er det besluttet å opprette følgende nye selskaper i Arcus-gruppen, alle 100% eid av Arcus Produkter AS:

VINORDIA AS
ARCUS AB (Sverige)
ARCUS OY (Finland)

VINORDIA AS vil få tilført ansvaret for markedsføring og salg i det norske markedet av alle importmerker som i dag markedsføres av Arcus Produkter AS, noe som utgjør et samlet salgsvolum på ca 1 mill. liter og en omsetning på rundt 30 mill (2001). Arcus Produkter AS vil fortsatt være ansvarlig for markedsføring og salg av selskapets omfattende portefølje av egne vin- og brennevinsmerker, og konsentrere seg 100% om disse.

VINORDIA skal også kunne tilby sine prinsipaler en samlet nordisk løsning gjennom markedsføring og salg i Sverige og Finland gjennom de nye importselskapene som er under etablering.

ARCUS AB er opprettet med hovedkontor i Stockholm, og har ansvaret for markedsføring og salg av Arcus Produkters egne merker på det svenske markedet. Arcus Produkter har hatt en meget sterk salgsutvikling i det svenske markedet de siste 2 årene, primært i grensebutikkene, men etter hvert også i andre deler av landet. ARCUS AB vil også arbeide for å få tilført salgsansvar for agenturmerker i det svenske markedet.

ARCUS OY er opprettet med hovedkontor i Helsinki, og har ansvaret for markedsføring og salg av Arcus Produkters egne merker på det finske markedet og i Baltikum i tillegg til tax-free salg på fergerutene i Østersjøen. Dette er et meget interessant marked for Arcus Produkter som vi satser på å utvikle videre. ARCUS OY vil også arbeide for å få tilført salgsansvar for agenturmerker i det finske markedet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag
Dagens rett
Helstekt dorade med chilisaus, vårløk og grillet sitron

Helstekt fisk med saus som kicker er det som gjelder i dag

Lager du chilisausen selv, kan du bestemme akkurat hvor sterk den skal være. Og kombinasjonen av en saus som sparker og helstekt fisk er rett og slett sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her