Nye stjerner til Ramsay

Gordon Ramsays første franske restaurant er tildelt to Michelin-stjerner.
Redaksjonen
03 Mars 2009 - 00:34

Michelin-guiden kom ut for 100. gang i Paris i dag.
 
Bare en restaurant ble funnet verdig til å bli medlem av den eksklusive klubben av restauranter med tre stjerner. Dette er den høyeste utmerkelsen en restaurant kan få.
 
Det er Eric Fréchon, som driver en restaurant på Bristol-hotellet i Paris, som fikk æren.
 
Reaksjoner
Men både at Ramsay fikk to stjerner og at Fréchon fikk sin tredje har skapt reaksjoner.
 
Frankrikes mest kjente restaurantkritiker, François Simon, hevder at Fréchon fikk tre stjerner fordi han er sjef for president Nicolas Sarkozys favorittrestaurant.
 
- Ingen vil spørre om han fortjener de tre stjernene. Det er et markedsføringstriks fra Michelin-guiden fordi det er presidentens favorittspisested, sier Simon til nyhetsbyrået AFP.
 
Ordinært
Når det gjelder Ramsay mener Simon at kokken lager god, men ordinær mat.
 
Ramsay var ydmyk da han fikk beskjed om tildelingen. Han har fra før av ti Michelin-stjerner i andre land, men det er noe helt spesielt å få dem i Frankrike.
 
En ære
- Det er en stor ære å bli tildelt to Michelin-stjerner, spesielt ettersom vi fortsatt er inne i vårt første driftsår i Frankrike. Det er spesielt tilfredsstillende siden vi fikk en heller fiendtlig mottakelse da vi åpnet, het det i en kunngjøring fra Ramsay i dag.
 
Gordon Ramsay lærte mange av sine kunster under den franske mesterkokken Joen Robuchon. Han er den første britiske kjøkkensjefen som vinner to Michelin-stjerner i Frankrike, der britisk kokekunst aldri har stått særlig høyt i kurs.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her