Nye stjerner til Ramsay

Gordon Ramsays første franske restaurant er tildelt to Michelin-stjerner.
Redaksjonen
03 Mars 2009 - 01:34

Michelin-guiden kom ut for 100. gang i Paris i dag.
 
Bare en restaurant ble funnet verdig til å bli medlem av den eksklusive klubben av restauranter med tre stjerner. Dette er den høyeste utmerkelsen en restaurant kan få.
 
Det er Eric Fréchon, som driver en restaurant på Bristol-hotellet i Paris, som fikk æren.
 
Reaksjoner
Men både at Ramsay fikk to stjerner og at Fréchon fikk sin tredje har skapt reaksjoner.
 
Frankrikes mest kjente restaurantkritiker, François Simon, hevder at Fréchon fikk tre stjerner fordi han er sjef for president Nicolas Sarkozys favorittrestaurant.
 
- Ingen vil spørre om han fortjener de tre stjernene. Det er et markedsføringstriks fra Michelin-guiden fordi det er presidentens favorittspisested, sier Simon til nyhetsbyrået AFP.
 
Ordinært
Når det gjelder Ramsay mener Simon at kokken lager god, men ordinær mat.
 
Ramsay var ydmyk da han fikk beskjed om tildelingen. Han har fra før av ti Michelin-stjerner i andre land, men det er noe helt spesielt å få dem i Frankrike.
 
En ære
- Det er en stor ære å bli tildelt to Michelin-stjerner, spesielt ettersom vi fortsatt er inne i vårt første driftsår i Frankrike. Det er spesielt tilfredsstillende siden vi fikk en heller fiendtlig mottakelse da vi åpnet, het det i en kunngjøring fra Ramsay i dag.
 
Gordon Ramsay lærte mange av sine kunster under den franske mesterkokken Joen Robuchon. Han er den første britiske kjøkkensjefen som vinner to Michelin-stjerner i Frankrike, der britisk kokekunst aldri har stått særlig høyt i kurs.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her