Nye stjerner til Ramsay

Gordon Ramsays første franske restaurant er tildelt to Michelin-stjerner.

Michelin-guiden kom ut for 100. gang i Paris i dag.
 
Bare en restaurant ble funnet verdig til å bli medlem av den eksklusive klubben av restauranter med tre stjerner. Dette er den høyeste utmerkelsen en restaurant kan få.
 
Det er Eric Fréchon, som driver en restaurant på Bristol-hotellet i Paris, som fikk æren.
 
Reaksjoner
Men både at Ramsay fikk to stjerner og at Fréchon fikk sin tredje har skapt reaksjoner.
 
Frankrikes mest kjente restaurantkritiker, François Simon, hevder at Fréchon fikk tre stjerner fordi han er sjef for president Nicolas Sarkozys favorittrestaurant.
 
- Ingen vil spørre om han fortjener de tre stjernene. Det er et markedsføringstriks fra Michelin-guiden fordi det er presidentens favorittspisested, sier Simon til nyhetsbyrået AFP.
 
Ordinært
Når det gjelder Ramsay mener Simon at kokken lager god, men ordinær mat.
 
Ramsay var ydmyk da han fikk beskjed om tildelingen. Han har fra før av ti Michelin-stjerner i andre land, men det er noe helt spesielt å få dem i Frankrike.
 
En ære
- Det er en stor ære å bli tildelt to Michelin-stjerner, spesielt ettersom vi fortsatt er inne i vårt første driftsår i Frankrike. Det er spesielt tilfredsstillende siden vi fikk en heller fiendtlig mottakelse da vi åpnet, het det i en kunngjøring fra Ramsay i dag.
 
Gordon Ramsay lærte mange av sine kunster under den franske mesterkokken Joen Robuchon. Han er den første britiske kjøkkensjefen som vinner to Michelin-stjerner i Frankrike, der britisk kokekunst aldri har stått særlig høyt i kurs.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen