Nye stjerner til Ramsay

Gordon Ramsays første franske restaurant er tildelt to Michelin-stjerner.
Redaksjonen
03 Mars 2009 - 01:34

Michelin-guiden kom ut for 100. gang i Paris i dag.
 
Bare en restaurant ble funnet verdig til å bli medlem av den eksklusive klubben av restauranter med tre stjerner. Dette er den høyeste utmerkelsen en restaurant kan få.
 
Det er Eric Fréchon, som driver en restaurant på Bristol-hotellet i Paris, som fikk æren.
 
Reaksjoner
Men både at Ramsay fikk to stjerner og at Fréchon fikk sin tredje har skapt reaksjoner.
 
Frankrikes mest kjente restaurantkritiker, François Simon, hevder at Fréchon fikk tre stjerner fordi han er sjef for president Nicolas Sarkozys favorittrestaurant.
 
- Ingen vil spørre om han fortjener de tre stjernene. Det er et markedsføringstriks fra Michelin-guiden fordi det er presidentens favorittspisested, sier Simon til nyhetsbyrået AFP.
 
Ordinært
Når det gjelder Ramsay mener Simon at kokken lager god, men ordinær mat.
 
Ramsay var ydmyk da han fikk beskjed om tildelingen. Han har fra før av ti Michelin-stjerner i andre land, men det er noe helt spesielt å få dem i Frankrike.
 
En ære
- Det er en stor ære å bli tildelt to Michelin-stjerner, spesielt ettersom vi fortsatt er inne i vårt første driftsår i Frankrike. Det er spesielt tilfredsstillende siden vi fikk en heller fiendtlig mottakelse da vi åpnet, het det i en kunngjøring fra Ramsay i dag.
 
Gordon Ramsay lærte mange av sine kunster under den franske mesterkokken Joen Robuchon. Han er den første britiske kjøkkensjefen som vinner to Michelin-stjerner i Frankrike, der britisk kokekunst aldri har stått særlig høyt i kurs.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her