Nyhetene på polet januar 2011 - cognac og genever

Redaksjonen
07 Januar 2011 - 11:56

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2011. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Cognac

(85p)
Braastad My Selection
Ets. Tiffon SA
Frankrike - Cognac
52775 Vectura - kr 299,90 (50cl)
Basisutvalg, kategori 6
Simers & Co
Farge og duft: Brungyllen. Søte toner av aprikos, fat, litt gummi.
Smak: Middels fyldig fruktig start, god viskositet, lett sødme, god frukt, relativt slank, god friskhet, sitter bra. (UÅ)
Bruksområde: Avec, drinker.
Vurdering: En tiltalende men ikke særlig kompleks cognac. (UÅ)
Laget av: Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0 % vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Minst 180 md. fatlagring.
Bestill her:

(84p)
Hardy Fisherman's Flask Chairman's Private Cellar
A. Hardy
Frankrike - Cognac
32445 Vectura - kr 294,00 (20cl)
Basisutvalg, kategori 6
Drøbacchus
Farge og duft: Brungyllen. Fin duft med vellagret preg, en del sødme.
Smak: God fylde, ganske sødmefylt stil, litt bløt syre, varm og ganske rik, en del sødme samt stoff i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En noe vel sødmebetont cognac. (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0 % vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Minst 180 md fatlagring
Bestill her:

Genever

(86p)
Jenever Belgica
Distillery Wissels
Belgia
80628 Trebuchet - kr 313,20 (70cl)
Basisutvalg, kategori 4
VINO
Farge og duft: Gul. Intenst einerbærpreg, også en del furunål, aner noe frukt i bakgrunen.
Smak: Følger dufte, en del grønne toner samt bitterurter, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Dram.
Vurdering: En særpreget, men morsom og vellaget genever. (UÅ)
Alkoholinnhold: 35,0 % vol.
Bestill her:

(85p)
Bols Genever
Lucas Bols
Nederland
80627 Vectura - kr 344,80 (70cl)
Basisutvalg, kategori 5
Farge og duft: Klar. Fin ren duft med sitrusskall, urter, krydder.
Smak: Fruktig anslag, mye einerbær i smaken, tørker noe utover, varm og rik, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Dram, sild.
Vurdering: En vellaget genever. (UÅ)
Laget av: Rug, mais, hvete
Alkoholinnhold: 42,0 % vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her