Drikke
Nyhetene på polet januar 2013 – Musserende og hvitvin

Nyhetene på polet januar 2013 – Musserende og hvitvin

Aase E. Jacobsen
10 Januar 2013 - 12:04

Selv om det er mye uinteressant vin blant de 53 nyhetene, finnes det selvsagt noen lyspunkter. Noen flotte belgiske øl, et par rieslinger, noen gode rødviner og et par musserende.

Dagligvare neste

Om dette er resultatet av Vinmonopolets nye strategi for nyheter i basisutvalget, er det grunn til bekymring. Fra 2013 har man nemlig gjort om på konseptet med fokusområde. Mens det tidligere var regionmessige tilnærminger, Burgund, Champagne, er det nå vin til ulike mattyper som skal gjelde. Det er helt tydelig at det er dagligvaretankegangen som har overtatt i polets markedsavdeling.

Meningsløst

Kundeundersøkelsen fra i fjor viste at kombinasjon av mat og drikke er det folk er mest opptatt av. Det betyr ikke at man tilfredsstiller det behovet ved å lage en nyhetshylle som i januar heter «vin til kylling». Alle som har skjønt litt av mekanismene i det å matche mat og vin vet at tilberedning og tilbehør har avgjørende betydning for at en kombinasjon skal bli vellykket. Det nye konseptet er derfor både meningsløst og innholdsløst.

Bestillingsutvalget ruler

De ansvarlige forsvarer seg med at det er myntet på den delen av kundegruppen som er minst vininteressert, men hva gjør polet for de vininteresserte? Absolutt ingenting, så vidt jeg kan se. Det tydeliggjør nok en gang hvor viktig bestillingsutvalget er for dette landets vintilbud. Heretter vil derfor vinomtaler i enda større grad enn før konsentrere seg om produkter utenom basis.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 11. januar 2013 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. januar 2013. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget januar 2013. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk)

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. januar 2013. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Musserende

Hvitvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Javisst kan du servere pai på en lørdag
Dagens rett

Javisst kan du servere pai på en lørdag

Spesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 12. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her