Drikke
Nyhetene på polet januar 2013 – Brennevin

Nyhetene på polet januar 2013 – Brennevin

Aase E. Jacobsen
10 Januar 2013 - 13:01

Selv om det er mye uinteressant vin blant de 53 nyhetene, finnes det selvsagt noen lyspunkter. Noen flotte belgiske øl, et par rieslinger, noen gode rødviner og et par musserende.

Dagligvare neste

Om dette er resultatet av Vinmonopolets nye strategi for nyheter i basisutvalget, er det grunn til bekymring. Fra 2013 har man nemlig gjort om på konseptet med fokusområde. Mens det tidligere var regionmessige tilnærminger, Burgund, Champagne, er det nå vin til ulike mattyper som skal gjelde. Det er helt tydelig at det er dagligvaretankegangen som har overtatt i polets markedsavdeling.

Meningsløst

Kundeundersøkelsen fra i fjor viste at kombinasjon av mat og drikke er det folk er mest opptatt av. Det betyr ikke at man tilfredsstiller det behovet ved å lage en nyhetshylle som i januar heter «vin til kylling». Alle som har skjønt litt av mekanismene i det å matche mat og vin vet at tilberedning og tilbehør har avgjørende betydning for at en kombinasjon skal bli vellykket. Det nye konseptet er derfor både meningsløst og innholdsløst.

Bestillingsutvalget ruler

De ansvarlige forsvarer seg med at det er myntet på den delen av kundegruppen som er minst vininteressert, men hva gjør polet for de vininteresserte? Absolutt ingenting, så vidt jeg kan se. Det tydeliggjør nok en gang hvor viktig bestillingsutvalget er for dette landets vintilbud. Heretter vil derfor vinomtaler i enda større grad enn før konsentrere seg om produkter utenom basis.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 11. januar 2013 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. januar 2013. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget januar 2013. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.

Kataloger
Fra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig for deg som kunde.
 
Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:
 
Tidligere lister finner du her (klikk)

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolets priser, pr 1. januar 2013. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Cognac

Whisky

Vodka

Roberto Cavalli Vodka (95485)

Annet brennevin

Seaman's Shot (43583)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pasta med laks og reker på italiensk vis
Dagens rett

Pasta med laks og reker på italiensk vis

Denne pastaretten er mettende og smaksrik - takket være gode råvarer og en italiensk vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her