Nyhetene på polet november 2011 - Rødvin

Aase E. Jacobsen
02 November 2011 - 13:57

For unødvendig mange av de 73 produktene kommer fra våre naboland. Uten at det bidrar til noe kvalitetsløft. For kvaliteten på en slik lansering ville vært minst like høy om det bare var norske produkter med. Det er ikke minst øl en meget god dokumentasjon på. Også eple- og bærbaserte produkter, både med og uten alkohol. Så her har polfolket gått over bekken etter vann.Vanlige vinnyheter kommer i bakgrunnen med et slikt fokus. Og særlig når kvaliteten på det som lanseres gjennomsnittlig og relativt sett bare kan karakteriseres som grei. Noen lyspunkter finnes dog, og det i det folkelige hjørnet. De beste kjøpene denne gangen er en sjelden petit verdot fra Uruguay, et par fra Côtes du Rhône samt noen røde boksviner.

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed VIEW="embeddedoldimage" SIZE="original" CUSTOM:OLDHEIGHT="166" CUSTOM:OLDWIDTH="125">Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Slik ble testen gjennomførtNyhetene som er i salg fra og med 5. november 2011 er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. november 2011. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre. Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget november 2011. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen.KatalogerFra og med juli 2011 får du ikke lenger produktkataloger i polets utsalg. Kun et låneeksemplar av totalkatalogen er tigjengelig, og denne er dessverre heller ikke tilgjengelig på nett. Apéritif gir deg likevel mulighet til å laste ned denne totale produktkatalogen - samt flere av polets ulike oversikter:• Total produktkatalog for perioden november/desember 2011 (1,55 MB)• Katalog med nyheter i basisutvalget for perioden november/desember 2011 (795 kB)• Liste med nyheter i basisutvalget for perioden november/desember 2011 (71 kB)• Liste med nyheter i bestillingsutvalget for perioden november/desember 2011 (134 kB) Tidligere lister finner du her: http://www.aperitif.no/index.db2?id=141674

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2011. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Rødvin

(86p)
Bodegas Carrau Petit Verdot 2011
Bodegas Carrau
Uruguay - Las Violetas
94453 Vectura - kr 125,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
Palmer & Co
Farge og duft: Dyp kald rød. Flott ung fast duft av mørke bær, litt jordlig preg, trevirke.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, fast god stil, fine tanniner, sitter godt utover, litt jordlig preg i finishen. (2011)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god vin for de neste seks årene. Meget godt kjøp. (2011)
Laget av: 100% Petit Verdot
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert gjæring i 10 dager ved 23-25 °C, maserasjonstid 12 dager. Gjennomgått malolaktisk gjæring, ligget 3 md. på bunnfallet, 6 md. ståltankmodning før tapping.
Bestill her:

(86p)
Domaine Chaume-Arnaud Côtes du Rhône 2009
E.A.R.L. Chaume-Arnaud
Frankrike - Côtes du Rhône
94459 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
Vinarius
Farge og duft: Dyp tett kald rød. Tett og konsenterert duft med mørke skogsbær, krydder.
Smak: Fyldig anslag, god sødme, fin syre, fine tanniner, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 40% Syrah, 40% Grenache, 20% Cinsault
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av håndplukkede og avstilkede druer, spontangjæret, 10 dagers maserasjonstid. Økologisk.
Bestill her:

(85p)
Tami' Nero d'Avola Frappato 2010
Tami'
Italia - Sicilia
94559 VSD - kr 389,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Premium Wines Norway
Farge og duft: Klar varm rød. Parfymert, elegant duft, fine jordsmonnstoner.
Smak: Saftig anslag, fin syre, moden frukt, godt jordsmonnspreg, sitter godt utover, myk og frisk innsmigredne finish. (2010 BiB)
Bruksområde: Pasta, lyst kjøtt.
Vurdering: En flott boksvin. Meget godt kjøp. (2010 BiB)
Laget av: 70% Nero d'Avola, 30% Frappato
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Håndplukkede druer, separat vinifikasjon i ståltanker av druetypene, tankmodnet i 5 md. før tapping.
Bestill her:

(85p)
Domaine des Treilles 2009
Domaine des Treilles
Frankrike - Côtes du Rhône
10647 Vectura - kr 120,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Dyp kald rød. Parfymert duft av mørke bær, noe vanilje.
Smak: Bløtt anslag, kjølig stil, fine syrer og tanniner, sitter godt. (2009)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste to-tre årene. Meget godt kjøp. (2009)
Laget av: 60% Syrah, 40% Grenache
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon med bl.a. temperaturkontrollert gjæring ved 20-22 °C i 8 dager i ståltanker, naturlig gjær er benyttet. 3 md. flaskemodning før salg. Økologisk.
Bestill her:

(85p)
Marchesi di Barolo Barbera Monferrato 2010
Marchesi di Barolo
Italia - Piemonte
40679 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINO
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin moden duft med godt barberapreg.
Smak: Saftig anslag, litt sødme og krydder i midten, fin syre, lett bitt, saftig finish med litt jordsmonnsfemde og mokka. (2010)
Bruksområde: Pasta, drikkevin, spekemat.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: Barbera
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert ved 16 °C, 10% av vinen har blitt fatlagret før tapping.
Bestill her:

(85p)
Domaine la Réméjeanne les Arbousiers 2010
Domaine Rémy Klein
Frankrike - Côtes du Rhône
94523 Vectura - kr 151,60 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Vinordia
Farge og duft: Dyp kald rød. Ok duft, modne bær, litt jordsmonn, blomster.
Smak: Følger duften, ok saftighet, lett bitt, sitter godt utover, fast finish. (2010)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Godt kjøp. (2010)
Laget av: Grenache, Syrah
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsprosess. Økologisk.
Bestill her:

(85p)
T-nac Quinta da Falorca 2009
Quinta da Falorca
Portugal - Dão
94609 VSD - kr 173,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Vinatura
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung fersk duft av mørke bær, litt urter.
Smak: Bløtt anslag, ok saftighet, bløte tanniner, fint krydderpreg, sitter godt, lett bitt i finishen. (2009)
Bruksområde: Rødt kjøtt, gryter.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 100% Touriga Nacional
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Spontangjæret (kun naturlig gjær er benyttet), tappet uten fatlagring. Økologisk.
Bestillher:

(84p)
Casamatta Rosso
Bibi Graetz
Italia
15636 VSD - kr 349,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Klar ung rød. Ung fersk duft, bra karakter.
Smak: Fin sødme i starten, røde og mørke bær, bløt stil, men bra syre, rund og fruktig tvers gjennom, sitter godt, frisk finish. (UÅ BiB)
Bruksområde: Pasta, lyst kjøtt.
Vurdering: En god boksvin. Meget godt kjøp. (UÅ BiB)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Manuelt høstede druer, gjæret i stål- og betongtanker, tappet ulagret.
Bestill her:

(84p)
Ogier La Promesse Côtes du Rhône 2010
Ogier
Frankrike - Côtes du Rhône
94564 Vectura - kr 369,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vingruppen Norge
Farge og duft: Dyp kald rød. Ung lukket, litt reduktiv duft, kommer seg med luft, røde og mørke bær, krydder og jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, god frukt, fin syre, fine tanniner, sitter godt utover. (2010 BiB)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god boksvin rett og slett. Meget godt kjøp. (2010 BiB)
Laget av: 60% Grenache, 30% Syrah, 5% Carignan, 5% Mourvèdre
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, før tapping ble vinen modnet i 6-8 md. i franske - og amerikanske eikefat.
Bestill her:

(84p)
Ch. Rochecolombe Côtes du Rhône 2010
Famille Herberigs
Frankrike - Côtes du Rhône
94104 Vectura - kr 135,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
VINE
Farge og duft: Dyp kald rød. Ok duft, modne skogsbær, litt jordsmonn, krydder.
Smak: Bløtt anslag, lett sødme, ok syre, fine slanke tanniner, sitter godt med en del lakris i finishen. (2010)
Bruksområde: Lyst kjøtt, drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for det neste året. Godt kjøp. (2010)
Laget av: 60% Grenache, 40% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av håndplukkede druer, spontangjæret, stål- og betongtankmodnet, ikke filtrert eller klaret før tapping. 3 md. flaskemodning før salg. Økologisk.
Bestill her:

(84p)
Block 50 Shiraz 2010
Cumulus Wines
Australia - Central Ranges
94516 Vectura - kr 150,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
World Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. Noe vanilje og fat i duften over mørke skogsbær.
Smak: Saftig anslag, ok syre, bløte tanniner, frisk med bra fasthet, sitter godt, litt grønne toner i finishen. (2010)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god vin for de neste to årene. Godt kjøp. (2010)
Laget av: 100% Shiraz
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Spontangjæret, 6 md. lagring i franske og amerikanske eikefat før stabilisering og filtrering.
Bestill her:

÷ (83p)
Agriverde Bella Montepulciano d'Abruzzo 2010
Agriverde
Italia - Abruzzo
94558 Vectura - kr 329,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Cask Norway
Farge og duft: Klar dyp kald rød. Fin saftig duft med lett jordsmonnspreg, litt jern og stall, bra karakter.
Smak: Bløtt anslag, følger udften, en del sødme i frukten, men også fin saftighet og friskhet, fint bitt utover, sitter bra. (2010 BiB)
Bruksområde: Drikkevin, enklere retter.
Vurdering: En litt rustikk men god boksvin. Meget godt kjøp. (2010 BiB)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifikasjon i ståltanker ved lav temperatur.
Bestill her:

÷ (83p)
Domaine Bergon les Petits Grains 2010
Les Domaines Robert Vic
Frankrike - Oc
94456 Vectura - kr 84,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 3
WineTailor
Farge og duft: Dyp kald rød. Ok om enn dempet bærduft med noe jordsmonnskarakter.
Smak: Bløtt anslag, lett sødme, men god integrert, fin karakter, saftig og myk, sitter godt. (2010)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En god billigvin for det neste året. Meget godt kjøp. (2010)
Laget av: 55% Syrah, 25% Grenache, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Temperaturkontrollert gjæring ved ca. 26-32 °C i 8-10 dager. Ikke fat- eller flaskemodnet før salg.
Bestill her:

÷ (83p)
Foral D. Henrique 2009
Adega Cooperativa de Mangualde
Portugal - Dão
94425 Vectura - kr 119,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Dyp kald rød. Animalsk duft med noe bærfriskhet.
Smak: Fast fra starten, god syre, fine tanniner, integrert sødme, bra karakter, sitter godt, tørr finish. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En god vin for det neste året. Godt kjøp. (2009)
Laget av: 35% Aragónez, 35% Jaen, 20% Touriga Nacional, 10% Alfrocheiro Preto
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk.
Bestill her:

÷ (83p)
Santa Sofia Ripasso Valpolicella Superiore 2008
Cantine di Santa Sofia
Italia - Veneto
57005 Vectura - kr 157,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Optimum Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. En del fat i duften, mørke modne bær, kirsebær.
Smak: Fyldig anslag, noe sødme, ok syre, fine tanniner, en del fat mot slutten, tørker litt. (2008)
Bruksområde: Grillmat.
Vurdering: En noe fatpreget ripasso. Best nå. Verd prisen. (2008)
Laget av: 70% Corvina, 30% Rondinella
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon etter ripasso-metoden som innebærer bl.a. at ferdig vin legges på restene etter amarone- og recioto-produksjonen for en annengangsgjæring. Lagret 9 md. i slovenske eikefat.
Bestill her:

÷ (82p)
Brumar Feteasca Neagra 2009
Ceptura Vineyard/Unicom Production
Romania - Dealu Mare
94513 Cuveco - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 4
Best Cellars
Farge og duft: Dyp kald rød. Finduft, tradisjonell stil, modne bær, litt jordmonn.
Smak: Saftig anslag, ok syre, ganske bløt og saftig, lett fasthet i finishen. (2009)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En lettdrikkelig vin for det neste året. Verd prisen. (2009)
Laget av: 100% Feteasca Neagra
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk med bl.a. temperaturkontrollert gjæring i ståltanker.
Bestill her:

÷ (82p)
Il Conte Montepulciano d'Abruzzo 2008
Nordic Sea Winery
Italia - Abruzzo
94497 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 5
Quality Brands
Farge og duft: Dyp tett rød. Ok duft, mørke bær, jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, myk stil, ok syre, moden i frukten, sitter noe. (2008)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En grei vin for det neste året. Verd prisen. (2008)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon av organisk dyrkede druer. Før tapping ble vinen fatlagret.
Bestill her:

+ (79p)
Åkesson Croix du Sud Syrah Merlot 2010
Les Chais du Sud Les Vins Skalli
Frankrike - Oc
94457 Vectura - kr 84,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 2
ProVino
Farge og duft: Dyp kald rød. Fin duft, modne skogsbær, jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, litt myk, mangler litt friskhet, noe fasthet utover, enkel finish. (2010)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En noe enkel vin for nåkonsum. Knapt verd prisen. (2010)
Laget av: 50% Syrah, 50% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell gjæring i ståltanker, ikke fatlagret før tapping.
Bestill her:

+ (79p)
La Vigne Edvard Grieg Edition 2006
La Vigne
Sør-Afrika - Western Cape
94464 Inter Logistikk - kr 130,80 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Just in Case
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt kokt i duften.
Smak: Følger duften, ok syre, men litt moden frukt, bløte tanniner, sitter greit. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En noe enkel vin for nåkonsum. (2006)
Laget av: 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjon, 12 md. lagring i franske eikefat.
Bestill her:

+ (79p)
Den Røde Traktor 2008
Hvidtfeldt & Gundersen/Annisse Vingård
Danmark - Fejø
94527 VSD - kr 199,90 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinum
Farge og duft: Dyp kald rød. Ganske animalsk duft, mye brettanomyces.
Smak: Modent preg i starten, bløt syre, litt moden frukt, mye stall utover, grønn og bitter i finishen. (2008)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En ikke helt vellykket vin, men bra forsøk tatt opprinnelsen i betraktning. Nå. (2008)
Laget av: 80% Rondo, 20% Bolero
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Naturlig gjæringsprosess, modnet i ståltanker før 6 md. lagring i brukte franske eikefat.
Bestill her:

+ (78p)
Quinta dos Termos 2009
Quinta dos Termos
Portugal - Beira Interior
94448 Vectura - kr 129,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
Zarepta
Farge og duft: Dyp kald rød. En del kunstig eikepreg.
Smak: Bløtt anslag, bløt syre, en del sødme fra fat, litt kunstig i stilen. (2009)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En ikke helt vellykket vin pga eikeingen. Nå. Knapt verd prisen. (2009)
Laget av: 40% Touriga Nacional, 20% Trincadeira, 15% Rufete, 15% Tinta Roriz, 10% Jaen
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Tradisjonell vinifikasjonsteknikk, 6 md. lagring i eikefat.
Bestill her:

(75p)
Rocca Passolo Rosso Salento
Angelo Rocca
Italia - Puglia
56562 Vectura - kr 389,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Safety & Security Service
Farge og duft: Dyp kald rød. Litt enkel duft med søte modne bær.
Smak: Bløtt anslag, veldig moden og litt slapp i smaken, litt enkel finish. (UÅ BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel bib. (UÅ BiB)
Laget av: Negroamaro, Primitivo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert tradisjonelt i ståltanker.
Bestill her:

(74p)
D. Dinis
Vidigal Wines
Portugal
55274 Vectura - kr 354,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Red & White
Farge og duft: Dyp kald rød. Enkel duft, modne mørke bær.
Smak: Mangler helt friskhet, slapp og overmoden, syren kommer litt mot slutten, men ganske slapp, en del sødme, tørker litt mot slutten. (UÅ BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En veldig kommersiell vin. (UÅ BiB)
Laget av: 60% Tinta Roriz, 20% Castelão, 10% Trincadeira
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ståltankgjæret, 3-4 md. fatlagring før tapping.
Bestill her:

(74p)
Copa del Sol Tempranillo
F.W. Langguth Erben
Spania
94463 Kjellermesteren - kr 129,00 (100cl)
Basisutvalg, kategori 6
Kjellermesteren
Farge og duft: Klar ung rød. Sødmefylt sukkertøyduft.
Smak: Følger duften, veldig saftaktig, mye sødme, emmen. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Doppio Passo-kopi. (UÅ)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert av tidlig høstede druer med skånsom pressing før gjæring. Tappet ulagret.
Bestill her:

÷ (73p)
Guicciardini Vino Rosso
Conte ferdinando Guicciardini
Italia - Toscana
94465 Vectura - kr 389,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Degel
Farge og duft: Dyp ung rød. Enkel duft. Moden.
Smak: Bløtt anslag, litt kokt i frukten, tørker ut. (UÅ BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel vin. (UÅ BiB)
Laget av: 60% Sangiovese, 40% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Vinifiert tradisjonelt.
Bestillher:

÷ (72p)
Kompis Barbera 2010
C.S.V.V.S.C. Agr.
Italia - Piemonte
94562 VSD - kr 379,50 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
SagaWine
Farge og duft: Dyp kald rød. Enkel sødmefylt duft.
Smak: Følger duften, prikker en del, ikke helt i balanse. (2010 BiB)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Ingen god utgave (med gjærrester). (2010 BiB)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert i ståltanker i 8-10 dager, 6 md. lagring i store (2500 ltr) eikefat før tapping.
Bestill her:

÷ (71p)
Pato Rebel 2010
Luis Pato
Portugal - Beiras
94449 First Wines - kr 152,00 (75cl)
Basisutvalg, kategori 6
First Wines
Farge og duft: Dyp kald rød. Enkel jordlig duft.
Smak: Følger duften, huff, bitter finish. (2010)
Bruksområde: Helst ikke.
Vurdering: Ikke bra. Luis Pato lager ikke så dårlig vin. Må være flaskefeil, muligens for et helt parti (tre flasker prøvet)? (2010)
Laget av: 90% Baga, 9% Touriga Nacional, 1% Bical
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert med forholdsvis kort maserasjonstid.
Bestill her:

+ (68p)
Vinhateiro
Romarigo Vinhos
Portugal - Peso da Régua
46905 J.A. Wine and Dine - kr 502,70 (500cl)
Basisutvalg, kategori 6
J.A. Wine and Dine
Farge og duft: Dyp kald rød. Enkel rustikk duft.
Smak: Følger duften, helt uttørket i frukten, gammel og ulekker. (UÅ BiB)
Bruksområde: Helst ikke.
Vurdering: En totalt uinteressant vin. (UÅ BiB)
Laget av: Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Gjæret temperaturkontrollert ved 28 °C i 5-6 dager, ståltankmodnet inntil tapping.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her