Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 27. november

Nyt 20 år gammel ikonisk chianti classico fra en av de virkelige pionerne
Foto: (Monsanto)

Nyt 20 år gammel ikonisk chianti classico fra en av de virkelige pionerne

Gjør deg klar for en eksklusiv vinsmaking som vil fortrylle dine smaksløker. Den 27. november får du muligheten til å utforske de utsøkte vinene fra den anerkjente vinprodusenten, Monsanto.
23 November 2023 - 08:00

Laura Bianchi, datteren til Monsanto-grunnleggeren Fabrizio Bianchi, tar selv turen til Oslo for å i deg en unik innsikt i familiens arv og de eksepsjonelle vinene de har skapt gjennom generasjoner. Fra den forfriskende Monsanto Chardonnay til den dypt strukturerte Monsanto Il Poggio Chianti Classico Gran Selezione 2004, vil du få muligheten til å smake på 6 sjeldne og spennende viner som gjenspeiler Monsanto-familiens lidenskap for vinproduksjon og innovasjon.

Castello di Monsanto, en av de mest ikoniske eiendommene i Chianti-området, begynte sin moderne historie i 1962 da Fabrizio Bianchi skapte sin første Il Poggio-vin. Eiendommen hadde blitt gitt som en bryllupsgave til Fabrizio av hans far, som tidligere hadde kjøpt Castello di Monsanto. Fabrizio Bianchi har alltid vært en pioner innen vinverdenen, modig til å utforske nye veier og uten frykt for å eksperimentere.

I vinkjelleren lagres vin helt fra 1962 Foto: Castello di Monsanto

Hans reise begynte i 1962 da han ryddet en enkeltmark kjent som «Il Poggio», som senere skulle bli hjertet av Chianti Classicos første cru. I 1968, tok Fabrizio en dristig beslutning ved å endre blenden av Chianti Classico. Han fjernet begge de hvite druene, trebbiano og malvasia, og valgte i stedet å kun beholde sangiovese, canaiolo og colorino i blandingen.

I tillegg var han også en banebrytende skaper av en enkeltmarksvin laget utelukkende av 100 prosent sangiovese, en vin som skulle bli kjent som «Fabrizio Bianchi Sangiovese». Fabrizios nytenking har for alltid preget historien til Castello di Monsanto og Chianti Classico-området.

Laura tar turen til Oslo 27. november Foto: Castello di Monsanto

I dag ledes Castello di Monsanto av Laura Bianchi. Eiendommen omfatter 206 hektar land, hvorav halvparten er skog og 15 hektar er beplantet med oliventrær. Vinmarkene, som ligger i høyder mellom 250 og 310 meter, dekker et område på 72 hektar og huser en rekke druesorter. I tillegg til de før nevnte, også cabernet cauvignon, merlot, chardonnay, trebbiano og malvasia. Alle druene høstes nøye for hånd, noe som sikrer den høyeste kvaliteten.

Monsanto holder tilbake 10 prosent av hver årgang av Chianti Classico Riserva "Il Poggio", som betyr at de har en imponerende samling av eldre årganger som strekker seg tilbake til midten av 60-tallet.  Det er noe av det du får smake denne novemberkvelden.

En kveld fylt med vin, historie og lidenskap venter på deg som deltar på denne uforglemmelige smakingen. Meld deg på!

Monstanto viner.png [75.46 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Saftige sprøstekte kjøttbiter med tomatsaus og spagetti frister alle
Dagens rett

Saftige sprøstekte kjøttbiter med tomatsaus og spagetti frister alle

En smaksrik vri på klassikeren piccata milanese som kan lages med kalv, svin eller kylling - eller også fisk (eller sellerirot for vegetarisk vri) om det frister mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Svært lagringsdyktig topp St Joseph til gunstig pris
+
Godbiter i pollisten

Svært lagringsdyktig topp St Joseph til gunstig pris

Ikke bare vil den holde 10 år i kjelleren, men investeringen er også svært lav for en slik vin å være.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender
+
Ukens vin

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender

Nå er det utropstegn og ikke spørsmåltegn som bekler etiketten, men opprinnelsen er ikke mer kjent av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Om du bare skal lage en type julekaker i år, må det bli krumkaker
Julekaker
Oppskrifter krumkaker

Om du bare skal lage en type julekaker i år, må det bli krumkaker

De er skjøre, men svært holdbare, så selv om det er to uker igjen til jul, er det nå du skal bake denne juleklassikeren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Saftige sprøstekte kjøttbiter med tomatsaus og spagetti frister alle
Dagens rett

Saftige sprøstekte kjøttbiter med tomatsaus og spagetti frister alle

En smaksrik vri på klassikeren piccata milanese som kan lages med kalv, svin eller kylling - eller også fisk (eller sellerirot for vegetarisk vri) om det frister mer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Svært lagringsdyktig topp St Joseph til gunstig pris
+
Godbiter i pollisten

Svært lagringsdyktig topp St Joseph til gunstig pris

Ikke bare vil den holde 10 år i kjelleren, men investeringen er også svært lav for en slik vin å være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forbered denne klassikeren til helgens førjulsmiddag
Dagens rett

Forbered denne klassikeren til helgens førjulsmiddag

Denne måten å servere skinke på, er veldig vanlig i Sverige. Karamelliseringen betyr mye for totalopplevelsen. Må prøves - enten før jul eller til en av juleferiens mange måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender
+
Ukens vin

Nytt knallkjøp: Californisk pinot noir med hemmelig avsender

Nå er det utropstegn og ikke spørsmåltegn som bekler etiketten, men opprinnelsen er ikke mer kjent av den grunn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her