Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 27. november

Nyt 20 år gammel ikonisk chianti classico fra en av de virkelige pionerne
Foto: (Monsanto)

Nyt 20 år gammel ikonisk chianti classico fra en av de virkelige pionerne

Gjør deg klar for en eksklusiv vinsmaking som vil fortrylle dine smaksløker. Den 27. november får du muligheten til å utforske de utsøkte vinene fra den anerkjente vinprodusenten, Monsanto.
23 November 2023 - 08:00

Laura Bianchi, datteren til Monsanto-grunnleggeren Fabrizio Bianchi, tar selv turen til Oslo for å i deg en unik innsikt i familiens arv og de eksepsjonelle vinene de har skapt gjennom generasjoner. Fra den forfriskende Monsanto Chardonnay til den dypt strukturerte Monsanto Il Poggio Chianti Classico Gran Selezione 2004, vil du få muligheten til å smake på 6 sjeldne og spennende viner som gjenspeiler Monsanto-familiens lidenskap for vinproduksjon og innovasjon.

Castello di Monsanto, en av de mest ikoniske eiendommene i Chianti-området, begynte sin moderne historie i 1962 da Fabrizio Bianchi skapte sin første Il Poggio-vin. Eiendommen hadde blitt gitt som en bryllupsgave til Fabrizio av hans far, som tidligere hadde kjøpt Castello di Monsanto. Fabrizio Bianchi har alltid vært en pioner innen vinverdenen, modig til å utforske nye veier og uten frykt for å eksperimentere.

I vinkjelleren lagres vin helt fra 1962 Foto: Castello di Monsanto

Hans reise begynte i 1962 da han ryddet en enkeltmark kjent som «Il Poggio», som senere skulle bli hjertet av Chianti Classicos første cru. I 1968, tok Fabrizio en dristig beslutning ved å endre blenden av Chianti Classico. Han fjernet begge de hvite druene, trebbiano og malvasia, og valgte i stedet å kun beholde sangiovese, canaiolo og colorino i blandingen.

I tillegg var han også en banebrytende skaper av en enkeltmarksvin laget utelukkende av 100 prosent sangiovese, en vin som skulle bli kjent som «Fabrizio Bianchi Sangiovese». Fabrizios nytenking har for alltid preget historien til Castello di Monsanto og Chianti Classico-området.

Laura tar turen til Oslo 27. november Foto: Castello di Monsanto

I dag ledes Castello di Monsanto av Laura Bianchi. Eiendommen omfatter 206 hektar land, hvorav halvparten er skog og 15 hektar er beplantet med oliventrær. Vinmarkene, som ligger i høyder mellom 250 og 310 meter, dekker et område på 72 hektar og huser en rekke druesorter. I tillegg til de før nevnte, også cabernet cauvignon, merlot, chardonnay, trebbiano og malvasia. Alle druene høstes nøye for hånd, noe som sikrer den høyeste kvaliteten.

Monsanto holder tilbake 10 prosent av hver årgang av Chianti Classico Riserva "Il Poggio", som betyr at de har en imponerende samling av eldre årganger som strekker seg tilbake til midten av 60-tallet.  Det er noe av det du får smake denne novemberkvelden.

En kveld fylt med vin, historie og lidenskap venter på deg som deltar på denne uforglemmelige smakingen. Meld deg på!

Monstanto viner.png [75.46 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her