Matkurs og vinkurs

Winedinner 5. september i Oslo

En uforglemmelig aften med autentiske italienske smaker
Foto: (Istock - kuppa_rock)

En uforglemmelig aften med autentiske italienske smaker

Drøm deg bort til vakre Italia. Med italiensk mat, vin, atmosfære - og ikke minst en italiener med enorm vinkunnskap, blir dette en minnerik aften du sent vil glemme.
01 Juni 2023 - 10:11

Bli med på en unik mat- og vinopplevelse den 5. september. Smak på deilige viner fra den kjente vinprodusent Donnafugata kombinert med italienske retter fra Skur 33. Ta med kjente og kjære og unn dere en autentisk italiensk helaften.

Sicilia produserer kvalitetsviner som aldri før, og blant de aller beste er Donnafugata. Vinene er elsket av Italienere og de har vært en viktig pådriv for kvalitetsløftet som har skjedd med Sicilianske viner de siste 20 årene. Vingården ble etablert av Giacomo Rallo og hans kone Gabrielle i 1983. De representerer femte generasjon av familien Rollo, som til sammen har 170-års erfaring fra vinmaking. I dag er det Antonio Rallo som er vinmaker på gården. For han er bærekraft og kvalitet viktig når det kommer til vinmaking. Donnafugata måler karbon-avtrykket til alle sine viner og er opptatt av å skåne miljøet i vinproduksjonen. De bruker ingen kjemiske sprøytemidler og eksperimenterer med planting av «ur-druetyper» som har forsvunnet fra vinproduksjonen, blant annet Nocera, Vitarolo og Alzano.

Donnafugata er en familiebedrift med over 170 års erfaring innen produksjon av kvalitetsvin. Foto: Donnafugata

Navnet Donnafugata betyr «kvinne på flukt» og refererer til historien om dronning Maria Carolina, kona til Ferdinand IV av Bourbon. Maria flyktet fra Napoli da Napoleons tropper inntok området. Hun søkte tilflukt på Sicilia, samme sted som Donnafugatas vinmarker finnes i dag. Donnafugatas logo gjenspeiler hendelsen, en kvinnes ansikt omkranses av en forblåst hårmanke. Du finner henne også på flere av vinetikettene.

Donnafugatas fargerike og eventyrlige etiketter er laget av den lokale, berømte illustratøren Stefano Vitale Foto: Donnafugata

Skur 33 er et autentisk italiensk trattoria som ligger flott til på Akershusstranden. Her møter du lidenskapelige ansatte og kan nyte deilig mat med utsikten utover Oslofjorden. Skur 33 er opptatt av å servere kvalitet på tallerken og bruker gode råvarer fra både Italia og Norge. Bli med den 5. september og smak de deilige vinene til Donnafugata paret med italiensk mat fra Skur 33. Dette blir en frydefull kveld for alle dine sanser. Velkommen!

Meny Donnafugata (1).png [77.99 KB]

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her