Nytt gull til Nøgne Ø

Kåret til beste porter på ølfestival.

Nøgne Ø ble den første helga i september tildelt mer internasjonal heder og ære. Grimstad-bryggeriet vant gullmedalje i porter-klassen mot et stort felt av konkurrenter på Gøteborg Øl-festival, melder bloggen Humle og Malt.

Mikrobryggeriet gjør det også godt salgsmessig. I august var tallene for hele 2010 passert, skriver Agderposten.

- I år har vi økt salget hver eneste måned siden januar, og de beste månedene ligger foran oss. Så langt har vi aldri laget mer øl i en måned, enn vi gjorde i juli, sier daglig leder av Nøgne Ø, Haldor Berge til avisa.

Han tror på 40 prosent økt produksjon og salg i år. Det betyr mer enn 600 000 liter øl, og i september får bryggeriet en flunkende ny tappelinje som fjerner tidligere flaskehalser i produksjonen.

For to år siden var eksport av øl den største salgskanalen for Nøgne Ø. Nå er andelen sunket fra rundt 60 prosent til omtrent 19. En økende interesse for øl og gode testresultater får mye av æren for salgsøkningen på hjemmebane.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen