Nytt liv i «Den hvite elefant»

Nytt liv i «Den hvite elefant»

Funkisperlen på Ingierstrand skinner igjen.
14 Mai 2013 - 14:49

15. mai gjenåpner funkisrestauranten på Ingierstrand i fin gammel 30-tallsprakt. Flere titalls millioner kroner er brukt på prosjektet, og når dørene åpnes 15. mai kan gjestene glede seg til en tidsreise.

– Tanken er jo at det skal tilbakeføres til 30-tallet, og man har stort sett beholdt alt det unike ved bygningen. Svingdøren er bevart, billettluken er her fortsatt, og de to gamle telefonkioskene i hallen står her fortsatt, sier innehaver Bjørn Tore Furuset i Furusetgruppen til osloby.no.

Hele garderoben er tatt fra hverandre og pusset opp. Her er også et rom for utpakking av matvarer, masse boder, et eget rom for utlevering av drikke og et hav av plass til kjøkken og anretning.

Furuset anslår at restauranten har plass til 300–350 personer inne i restauranten, mens det utendørs kan trekke opptil 1000 mennesker til den gigantiske restauranten, som gikk under navnet «Den hvite elefant».

Oslo kommune har spyttet inn 50 millioner kroner i prosjektet, og alle farger og materialer er valgt i samarbeid med Riksantikvaren. Likevel skal Ingierstrand ha et folkelig preg som også gjenspeiles i menyen, lover Furuset.

Restauranten får rundt 20 ansatte, og når været er godt kan gruppen sjonglere med personalet ved andre restauranter. Furusetgruppen står bak hele elleve spisesteder i Oslo, blant dem Ekebergrestauranten, Lofoten fiskerestaurant, Havsmak og restaurantene i Operaen.

LES OGSÅ: Sommerrestauranten åpner igjen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining
+

Le Du i Bangkok: Larver og biller som fine dining

Thitid Tassanakajohn på stjernerestauranten Le Du i Bangkok ønsker å nytolke det mangfoldige thai-kjøkkenet i en fine dining-setting, og det innebærer også bruk av insekter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød
Dagens rett

Gled de yngste med dette alternativet for pølse i brød

Om du skal på tur med familiens yngste, er det dette du skal ta med deg. Høydepunktet blir når barna får grille sine egne pølser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her