Sommerrestauranten på Ingierstrand åpner igjen

Sommerrestauranten på Ingierstrand åpner igjen

Den tradisjonsrike restauranten utenfor Oslo skal pusses opp for 50 millioner kroner. Fursetgruppen skal kokkelere på kjøkkenet.

Restaureringsarbeidet pågår i restaurantbygningen på Ingierstrand like sør for Oslo. Når arbeidet er ferdig, skal huset framstå i de samme fargene og materialene som den var i 1934. Da har kommunen investert 50 millioner i anlegget, heter det i en pressemelding.

Anlegget ble fredet i august i fjor.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten har inngått avtale med Fursetgruppen for drift av sommerrestauranten. I de siste årene har restauranten vært forbeholdt lukkede selskaper, men den skal nå åpnes for publikum i sommermånedene. Målet er å skape et helhetlig anlegg med høy arkitektonisk og kulturhistorisk verdi.

LES OGSÅ: Fikser opp Ingierstrand

Kjøkkenet blir også fullstendig modernisert før Fursetgruppen inntar det. Gruppen driver i dag åtte restauranter i Oslo, blant dem Ekebergrestauranten, Lofoten fiskerestaurant, Tjuvholmen Sjømagasin og Restaurant Operaen.

– Vi ser frem til å utvikle et spennende restaurantkonsept sammen med kommunen, sier Gjøran Sæther, adm.dir. i Fursetgruppen.

– Drømmen er å gjenskape Ingierstrand bad til en populær sommerrestaurant, og gleder oss til å ønske gjestene velkommen til en restaurant som kommer til å fremstå som da den var ny i 1934.

LES OGSÅ: Skal servere på Ullevaal

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen