Nytt liv i «Den hvite elefant»

Nytt liv i «Den hvite elefant»

Funkisperlen på Ingierstrand skinner igjen.

15. mai gjenåpner funkisrestauranten på Ingierstrand i fin gammel 30-tallsprakt. Flere titalls millioner kroner er brukt på prosjektet, og når dørene åpnes 15. mai kan gjestene glede seg til en tidsreise.

– Tanken er jo at det skal tilbakeføres til 30-tallet, og man har stort sett beholdt alt det unike ved bygningen. Svingdøren er bevart, billettluken er her fortsatt, og de to gamle telefonkioskene i hallen står her fortsatt, sier innehaver Bjørn Tore Furuset i Furusetgruppen til osloby.no.

Hele garderoben er tatt fra hverandre og pusset opp. Her er også et rom for utpakking av matvarer, masse boder, et eget rom for utlevering av drikke og et hav av plass til kjøkken og anretning.

Furuset anslår at restauranten har plass til 300–350 personer inne i restauranten, mens det utendørs kan trekke opptil 1000 mennesker til den gigantiske restauranten, som gikk under navnet «Den hvite elefant».

Oslo kommune har spyttet inn 50 millioner kroner i prosjektet, og alle farger og materialer er valgt i samarbeid med Riksantikvaren. Likevel skal Ingierstrand ha et folkelig preg som også gjenspeiles i menyen, lover Furuset.

Restauranten får rundt 20 ansatte, og når været er godt kan gruppen sjonglere med personalet ved andre restauranter. Furusetgruppen står bak hele elleve spisesteder i Oslo, blant dem Ekebergrestauranten, Lofoten fiskerestaurant, Havsmak og restaurantene i Operaen.

LES OGSÅ: Sommerrestauranten åpner igjen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen