Obama-effekt for isprodusent

Nyheten om president Barack Obama som nøyt Shave Ice på Hawaii gikk verden rundt. Nå opplever norsk Shave Ice-produsent stor pågang.

- Vi har opplevd stor pågang fra utsalgsstedene etter oppslagene med Obama, sier daglig leder i Laguna Produkter AS, Lasse Andersen.
 
- I løpet av 2010 har vi allerede satt ut flere Shave Ice-maskiner enn hva vi gjorde i hele 2009. Kombinert med den store pågangen fra sosiale medier gir vi mye av æren til fredsprisvinneren.

Andersen sikter til nyheten om en ferierende Obama som 1. nyttårsdag tok med barna Malia og Sashatil sin stam-iskremsjappe på Hawaii - for å slurpe i seg favoritten Shave Ice. Hendelsen ble videreformidlet verden rundt - også her i Norge.

Se Obama nyte shave ice her: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=599891

- Bedre reklame kunne vi ikke fått, slår en fornøyd Andersen fast.

"Snowbama"
Og selskapet vet å smi mens jernet er varmt.
 
- Nå lanserer vi, til ære for Obama hans favoritt, "Snowbama", bestående av sitron, lime, kirsebær og guava. Det tror vi blir en suksess, men fasiten får vi først når sesongen setter inn.

Over 11.000 på Facebook
Selskapet kan vise til flere eksempler på hvor stor oppmerksomhet og engasjement produktet har.
 
En ung Shave Ice-entusiast i Bergen startet for en tid tilbake en Facebook-gruppe som nå har hele 11.000 medlemmer:
 

Det er også stadig flere følgere på Twitter: http://twitter.com/Laguna_Andersen
 
Hva er Shave Ice?
Om du ikke har smakt Shave Ice før, så er dette konseptet: Shave Ice er en vannbasert is som spises med skje fra et beger. Det blir til ved hjelp av en maskin som høvler en isblokk til en snølignende masse som fylles i et beger.
 
Resultatet blir en fargerik og smakfull is som er lett og luftig i konsistensen. Du kan kombinere flere smaker is.
 
Laguna Produkter er landets største produsent og leverandør av Shave Ice, herunder merket Tropical Shave Ice. Produktet ble lansert i Norge i 1991. Alle smakskonsentrater produseres i selskapets lokaler i Holmestrand. Laguna Produkter er også produsent av Brain Cooler Slush.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen