Occasion Wine nær konkurs

Det svenske selskapet Occasion Wine er veldig nær å bli slått konkurs.

Selskapet skylder 800 000 svenske kroner. Men samtidig som konkursspøkelset henger over dem har det stiftet et datterelskap i Tyskland.
 
- Vi har begynt å undersøke saken, sier det svenske skatteverket. Som har sendt sine krav over til fylkesskattekontoret.
 
Men alt i alt ser det ut som om Occasion Wine er en saga blott, i alle fall for denne gang.
 
Store beløp
− Det handler om store beløp, og at gjelden har blitt større de siste månedene er alvorlig, sier en kilde til wownews.se.
 
Occasion Wine har etter årsskiftet startet et selskap i Tyskland, ansatt folk og knyttet kontakter med produsenter over hele verden. Den økonomiske situasjonen til tross.
 
− Ja, det stemmer, sier Roland Lohr-Hansson når wownews får tak i ham.
 
Tidligere dømt
Lohr-Hansson er innkjøps- og produktansvarlig, men også gründer og selskapets ansikt utad. Han har tidligere drevet Cavio Wine & Spirit, et vinimportfirma som ikke leverte regnskap for 2002-2003. Selskapet gikk da konkurs og etterlot seg en rekke ubetalte fakturaer.
 
Allerede før dette hadde Lohr-Hansson fem konkurser bak seg. Han ble dømt til fengsel første gang for 20 år siden for brudd på bokføringsloven. Ti år senere fikk han tre års næringsforbud, samt ett år og tre måneder i fengsel for nye brudd på bokføringsloven, bedragerier og forfalskning.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen