Odfjell og Torres utvider i Chile

To av chiles beste vinprodusenter utvider stadig sine vinmarker i Chile. Odfjell har kjøpt vinmarker i Maule Valley, mens Torres satser på mer ukjente Empredado, sør for Curicó.

Odfjell, som holder til i Padre Hurtado i Maipo Valley, har nå altså ervervet 65 hektar i Maule Valley. Området inkluderer fire hektar med gamle Carignane-vinstokker som Odfjell har kjøpt gjennom de siste årene. Området, som kalles Cauquenes, har et varmt klima - hvilket skiller seg fra det kjøligere Maipo der Odfjell allerede har 85 hektar vinmark. Laurence Odfjell spår Cabernet Sauvignon gode vekstvilkår i det nye området. De vil også eksperimentere med forskjellige druetyper og en rekke kloninger.

Torres, på sin side, satser stort i det ukjente Empedrado. Deres nye vingård, som ble kjøpt i fjor, er på totalt mer enn 360 hektar. Så langt er 40 av disse dyrket med en rekke vindruer, så som Carmenère, Chardonnay, Grenache, Mourvèdre, Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Tempranillo. Gjennom noen tid vil Torrres så bestemme seg for hvilke druesorter som fungerer best i klimaet. Rundt år 2009 regner de med at de første vinene er klare for salg.

Les mer her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen