Ofret bartender for å få skjenke

Ofret bartender for å få skjenke

Draaben i Sandefjord sa opp bartender for å få skjenkebevilling.
30 April 2012 - 18:20

«Av to onder må Torggata Bardrift AS velge det minste for å beskytte virksomhetens fortsatte drift», heter det i brevet fra utestedet Draabens ferskt innkoblede advokat, Christian J. Aubert, til Sandefjord kommune.

Historien fra Vestfold-byen startet med at rådmannen i kommunen ikke vil gi Draaben forlenget skjenkebevilling fordi han var i tvil om ledelsen ved skjenkestedet «forstår alvoret i vandelskravet» i alkoholloven.

Bakgrunnen er at den aktuelle bartenderen var medeier og daglig leder da det forrige selskapet gikk konkurs. For rådmannen er det et problem at bartenderen ved minst ett tilfelle har vært alene på jobb etter at det nye selskapet ble startet.

Styret i Draabens eierselskap, Torggata Bardrift AS, mener at kommunen har stilt dem overfor et ultimatum: Styret kan beholde en – etter styrets vurdering – dyktig og ønsket medarbeider og dermed ikke få fornyet skjenkebevilling, eller å si ham opp får å tilfredsstille kommunen krav til bevilling.

Selskapet valgte det siste. Men understreker at oppsigelsen trekkes dersom kommunen frafaller kravet.

Draabens advokat bestrider kommunens vurdering: «Kommuneadvokaten lever i den rettsvillfarelse at alkoholloven hjemler muligheten til å innføre et generelt yrkesforbud i serveringsbransjen. Dette er feil», skriver Aubert.

Han sier kommunen ikke har anledning til å avslå skjenkebevillingssøknader på bakgrunn av at alle ansatte skal fylle lovens vandelskrav selv om de er alene på vakt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her