Ofret bartender for å få skjenke

Ofret bartender for å få skjenke

Draaben i Sandefjord sa opp bartender for å få skjenkebevilling.

«Av to onder må Torggata Bardrift AS velge det minste for å beskytte virksomhetens fortsatte drift», heter det i brevet fra utestedet Draabens ferskt innkoblede advokat, Christian J. Aubert, til Sandefjord kommune.

Historien fra Vestfold-byen startet med at rådmannen i kommunen ikke vil gi Draaben forlenget skjenkebevilling fordi han var i tvil om ledelsen ved skjenkestedet «forstår alvoret i vandelskravet» i alkoholloven.

Bakgrunnen er at den aktuelle bartenderen var medeier og daglig leder da det forrige selskapet gikk konkurs. For rådmannen er det et problem at bartenderen ved minst ett tilfelle har vært alene på jobb etter at det nye selskapet ble startet.

Styret i Draabens eierselskap, Torggata Bardrift AS, mener at kommunen har stilt dem overfor et ultimatum: Styret kan beholde en – etter styrets vurdering – dyktig og ønsket medarbeider og dermed ikke få fornyet skjenkebevilling, eller å si ham opp får å tilfredsstille kommunen krav til bevilling.

Selskapet valgte det siste. Men understreker at oppsigelsen trekkes dersom kommunen frafaller kravet.

Draabens advokat bestrider kommunens vurdering: «Kommuneadvokaten lever i den rettsvillfarelse at alkoholloven hjemler muligheten til å innføre et generelt yrkesforbud i serveringsbransjen. Dette er feil», skriver Aubert.

Han sier kommunen ikke har anledning til å avslå skjenkebevillingssøknader på bakgrunn av at alle ansatte skal fylle lovens vandelskrav selv om de er alene på vakt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen