Øker i Bodø

Hotellbransjen i Bodø merker ikke mye til finanskrisen.
Redaksjonen
28 Mai 2009 - 15:00

Hotellene ligger nemlig klart over landsdelssnittet når det gjelder antall gjestedøgn.
 
Det viser tall ab24 har innhentet fra NHO Reiseliv.
 
Økning
Statistikken for antall overnattinger for årets tre første måneder viser en økning på 5,8 prosent for Nord-Norge.
 
Og det er Nordland som kommer best ut. Her er økningen på 7,9 prosent, mens Bodø har en økning på hele 11,9 prosent.
 
Statistikken er noe misvisende, da påsken kom i mars i fjor og i april i år. Korrigerer man for dette, så vil landsdelstallene være som i fjor, mens Bodø er opp med seks prosent.
 
Mer på hverdager
- Vi har merket en markant økning både på kurs og konferanse og forretningsreisende på hverdager, sier direktør Jan Ove Edvardsen ved Radisson Blu Hotel Bodø til ab24.
 
- Innbookingen for sommersesongen er så langt på linje med fjoråret, og samlet sett tror vi 2009 vil bli et godt hotellår, sier Edvardsen.
 
Vært flinke
Også Rica Hotell Bodø har hatt en markert økning så langt i 2009.
 
- Vi har vært flinke til å selge inn hotellet, og har langsiktige avtaler med blant annet Forsvaret og Helse Nord. Samtidig er Rica et godt innarbeidet merkevarenavn, sier direktør Hege Stefansen ved Rica Bodø Hotell.
 
Stefansen er spent på sommersesongen.
 
- Vi har flere rom å selge i år enn i fjor, men håper at trenden fra starten av året vil fortsette utover sommeren, sier hun.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her