Økning for Sodexho

Cateringselskapet Universal Sodexho Norway hadde rundt 500 ansatte i fjor. I løpet av året vil det være 650 ansatte.
Redaksjonen
26 Juni 2008 - 17:00

Omsetningen er på rundt 420 millioner kroner i året, men er ventet å stige til 550 millioner kroner i år. Selskapet er eid av Sodexho, som er verdens største cateringselskap med 340 000 ansatte i 80 land.
 
- Det er et tøft arbeidsmarked, men vi får mange søkere. Mange ønsker å jobbe offshore, og vi har spennende stillinger å tilby, sier markeds- og kommunikasjonsrådgiver Trine Jonassen i Universal Sodexho Norway.
 
Til 60 stillinger som forpleiningsassistent fikk selskapet rundt 500 søkere.
 
Utfordring
- Utfordringen er å få tak i høyere kvalifisert personell. Det er viktig for oss å få tak i de rette folkene når vi nå bygger opp organisasjonen, sier administrerende direktør Paul Boxill.
 
Selskapet har kokker som tidligere har jobbet på Gastronomisk Institutt og Bagatelle. Cateringselskapet satser på å tilby et sunt kosthold og har blant annet et eget kokkelag som jobber med produktutvikling.
 
Tjener bra
- Kokkene i Nordsjøen tjener bra og jobber to uker på og fire uker av. Mange jobber også på land når de har sine avspaseringsperioder. I tillegg er vi opptatt av å holde motivasjonen deres oppe, og lar dem for eksempel få sette sitt personlige preg på maten, sier Boxill til Rogalands Avis.
 
Han tror de derfor blir sett på som en attraktiv arbeidsplass.
 
Økt omsetning
Det er nye kontrakter med Aker Drilling, Seadrill, Ocean Rig og Shell den siste tiden som er årsaken til at selskapet oppbemanner så kraftig. Utviklingen vil også føre til at omsetningen øker kraftig.
 
- I dag har vi en omsetning på rundt 420 millioner kroner. Det vil nok øke til rundt 550 millioner kroner, sier direktøren.
 
Han er også positiv til fremtiden.
 
- Den ser veldig positiv ut. Vi er i et marked, og en industri som har veldig flotte utsikter de neste årene. Vi er størst på riggmarkedet, og der er det ikke ledige rigger på markedet før 2010, og riggeierne har langsiktige kontrakter, sier Boxill.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her