Økning for Sodexho

Cateringselskapet Universal Sodexho Norway hadde rundt 500 ansatte i fjor. I løpet av året vil det være 650 ansatte.
Redaksjonen
26 Juni 2008 - 17:00

Omsetningen er på rundt 420 millioner kroner i året, men er ventet å stige til 550 millioner kroner i år. Selskapet er eid av Sodexho, som er verdens største cateringselskap med 340 000 ansatte i 80 land.
 
- Det er et tøft arbeidsmarked, men vi får mange søkere. Mange ønsker å jobbe offshore, og vi har spennende stillinger å tilby, sier markeds- og kommunikasjonsrådgiver Trine Jonassen i Universal Sodexho Norway.
 
Til 60 stillinger som forpleiningsassistent fikk selskapet rundt 500 søkere.
 
Utfordring
- Utfordringen er å få tak i høyere kvalifisert personell. Det er viktig for oss å få tak i de rette folkene når vi nå bygger opp organisasjonen, sier administrerende direktør Paul Boxill.
 
Selskapet har kokker som tidligere har jobbet på Gastronomisk Institutt og Bagatelle. Cateringselskapet satser på å tilby et sunt kosthold og har blant annet et eget kokkelag som jobber med produktutvikling.
 
Tjener bra
- Kokkene i Nordsjøen tjener bra og jobber to uker på og fire uker av. Mange jobber også på land når de har sine avspaseringsperioder. I tillegg er vi opptatt av å holde motivasjonen deres oppe, og lar dem for eksempel få sette sitt personlige preg på maten, sier Boxill til Rogalands Avis.
 
Han tror de derfor blir sett på som en attraktiv arbeidsplass.
 
Økt omsetning
Det er nye kontrakter med Aker Drilling, Seadrill, Ocean Rig og Shell den siste tiden som er årsaken til at selskapet oppbemanner så kraftig. Utviklingen vil også føre til at omsetningen øker kraftig.
 
- I dag har vi en omsetning på rundt 420 millioner kroner. Det vil nok øke til rundt 550 millioner kroner, sier direktøren.
 
Han er også positiv til fremtiden.
 
- Den ser veldig positiv ut. Vi er i et marked, og en industri som har veldig flotte utsikter de neste årene. Vi er størst på riggmarkedet, og der er det ikke ledige rigger på markedet før 2010, og riggeierne har langsiktige kontrakter, sier Boxill.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her