Økning for Sodexho

Cateringselskapet Universal Sodexho Norway hadde rundt 500 ansatte i fjor. I løpet av året vil det være 650 ansatte.
Redaksjonen
26 Juni 2008 - 17:00

Omsetningen er på rundt 420 millioner kroner i året, men er ventet å stige til 550 millioner kroner i år. Selskapet er eid av Sodexho, som er verdens største cateringselskap med 340 000 ansatte i 80 land.
 
- Det er et tøft arbeidsmarked, men vi får mange søkere. Mange ønsker å jobbe offshore, og vi har spennende stillinger å tilby, sier markeds- og kommunikasjonsrådgiver Trine Jonassen i Universal Sodexho Norway.
 
Til 60 stillinger som forpleiningsassistent fikk selskapet rundt 500 søkere.
 
Utfordring
- Utfordringen er å få tak i høyere kvalifisert personell. Det er viktig for oss å få tak i de rette folkene når vi nå bygger opp organisasjonen, sier administrerende direktør Paul Boxill.
 
Selskapet har kokker som tidligere har jobbet på Gastronomisk Institutt og Bagatelle. Cateringselskapet satser på å tilby et sunt kosthold og har blant annet et eget kokkelag som jobber med produktutvikling.
 
Tjener bra
- Kokkene i Nordsjøen tjener bra og jobber to uker på og fire uker av. Mange jobber også på land når de har sine avspaseringsperioder. I tillegg er vi opptatt av å holde motivasjonen deres oppe, og lar dem for eksempel få sette sitt personlige preg på maten, sier Boxill til Rogalands Avis.
 
Han tror de derfor blir sett på som en attraktiv arbeidsplass.
 
Økt omsetning
Det er nye kontrakter med Aker Drilling, Seadrill, Ocean Rig og Shell den siste tiden som er årsaken til at selskapet oppbemanner så kraftig. Utviklingen vil også føre til at omsetningen øker kraftig.
 
- I dag har vi en omsetning på rundt 420 millioner kroner. Det vil nok øke til rundt 550 millioner kroner, sier direktøren.
 
Han er også positiv til fremtiden.
 
- Den ser veldig positiv ut. Vi er i et marked, og en industri som har veldig flotte utsikter de neste årene. Vi er størst på riggmarkedet, og der er det ikke ledige rigger på markedet før 2010, og riggeierne har langsiktige kontrakter, sier Boxill.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her