Økning for Sodexho

Cateringselskapet Universal Sodexho Norway hadde rundt 500 ansatte i fjor. I løpet av året vil det være 650 ansatte.

Omsetningen er på rundt 420 millioner kroner i året, men er ventet å stige til 550 millioner kroner i år. Selskapet er eid av Sodexho, som er verdens største cateringselskap med 340 000 ansatte i 80 land.
 
- Det er et tøft arbeidsmarked, men vi får mange søkere. Mange ønsker å jobbe offshore, og vi har spennende stillinger å tilby, sier markeds- og kommunikasjonsrådgiver Trine Jonassen i Universal Sodexho Norway.
 
Til 60 stillinger som forpleiningsassistent fikk selskapet rundt 500 søkere.
 
Utfordring
- Utfordringen er å få tak i høyere kvalifisert personell. Det er viktig for oss å få tak i de rette folkene når vi nå bygger opp organisasjonen, sier administrerende direktør Paul Boxill.
 
Selskapet har kokker som tidligere har jobbet på Gastronomisk Institutt og Bagatelle. Cateringselskapet satser på å tilby et sunt kosthold og har blant annet et eget kokkelag som jobber med produktutvikling.
 
Tjener bra
- Kokkene i Nordsjøen tjener bra og jobber to uker på og fire uker av. Mange jobber også på land når de har sine avspaseringsperioder. I tillegg er vi opptatt av å holde motivasjonen deres oppe, og lar dem for eksempel få sette sitt personlige preg på maten, sier Boxill til Rogalands Avis.
 
Han tror de derfor blir sett på som en attraktiv arbeidsplass.
 
Økt omsetning
Det er nye kontrakter med Aker Drilling, Seadrill, Ocean Rig og Shell den siste tiden som er årsaken til at selskapet oppbemanner så kraftig. Utviklingen vil også føre til at omsetningen øker kraftig.
 
- I dag har vi en omsetning på rundt 420 millioner kroner. Det vil nok øke til rundt 550 millioner kroner, sier direktøren.
 
Han er også positiv til fremtiden.
 
- Den ser veldig positiv ut. Vi er i et marked, og en industri som har veldig flotte utsikter de neste årene. Vi er størst på riggmarkedet, og der er det ikke ledige rigger på markedet før 2010, og riggeierne har langsiktige kontrakter, sier Boxill.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen