Økning på 21 prosent

Dårlig vær til tross: Overnattingsbedriftene på Geilo hadde en økning på 21 prosent i juni i år sammenlignet med samme måned i fjor.

Det er blant annet satsingen på sykling som har ført til det store oppsvinget. Det er populært å ta sykkel til topps i skiheisene og dette er et tilbud mange turister benytter seg av. Slikt blir det mange overnattingsdøgn av.
 
Geilo best
Bedriftene på Geilo sto for nesten hele oppgangen i hotellstatistikken for Hallingdal i år. Dette er Norges største reiselivsregion. Turistsjef Tom Roll på Geilo sier dette er den beste junimåned på seks år og mener det har sine naturlige forklaringer.
 
Tre årsaker
- Økningen skyldes tre ting. For det første har Geilo satset mye penger på Innovasjon Norges store sommerkampanje. Dessuten har vi samarbeidet tett med Hallingdal reiseliv, hvor blant annet eventyrferden tilbyr en rekke aktiviteter for barn og hvor Geilo er en viktig del av totalproduktet. Og sist, men ikke minst, hadde vi landskappleik i juni, sier han til nrk.no.
 
Dr. Holms drar
Det er flere store bedrifter på Geilo, blant annet Dr. Holms hotell, som har lagt grunnlaget for den fine sommersesongen.
 
Av andre turiststeder i regionen hadde Ål og Nes en liten oppgang i antall turister, mens Hemsedal hadde dårligere trafikk enn i fjor ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen