Maaemo blir den første norske restauranten som kvalifiserer til Debios serveringsmerke i gull.
Debios serveringsmerker er en ny merkeordning som skal gjøre det enkelt for forbrukeren å gjenkjenne serveringssteder som tilbyr gjestene økologisk mat.
Serveringssteder kan velge mellom tre nivåer: Bronse, sølv og gull. For å kvalifisere til gullmerket må minst 90 prosent av totalomsetningen være økologisk, skriver osloby.no.
- Hehe, vi er så økologiske at vi aldri tenker på om noe er økologisk. Det er bare en selvfølge, ikke noe vi liksom har strukket oss etter, sier kjøkkensjef Esben Holmboe Bang til nettstedet.
Debios merkeordning kan benyttes av alle som serverer økologisk mat, barnehager, festivaler, kantiner og skoler. Norge er i startfasen, men ordningen er populær i Sverige og Danmark hvor henholdsvis 800 og 600 merker er delt ut til nå.
LES OGSÅ: Stenger Maaemo