Øko-vin i vinden

I 2009 økte salget av økologisk vin med 25 prosent sammenlignet med 2008.

Totalt ble det solgt over 700.000 liter med økologisk vin i Norge. Statistikken utarbeidet av Focus Wines for Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) omfatter tall for salg av vin både fra serveringssteder og Vinmonopolet. Tallene viser en tydelig trend av en positiv vekst i salget av økologisk vin på det norske markedet.

Trenden vil fortsette
I 2008 opplevde man en fordobling i salget av økologiske viner, mens veksten i 2009 var på 25 prosent. Til sammenlikning var veksten i det totale salget av svakvin på i underkant av tre prosent.

- Salget av økologisk vin har i løpet av de siste årene hatt en betydelig økning i Norge. Årsakene til dette er en kombinasjon av at norske forbrukere er stadig mer interessert i økologiske produkter samtidig som flere økologiske viner kommer ut i det norske markedet. Dette er en trend vi forventer vil fortsette fremover de neste årene, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i VBF.

Fortsatt liten
På tross av god vekst i salget av økologiske viner de siste årene, utgjør produktgruppen kun litt over én prosent av det totale vinsalget i Norge.

Tallene fra VBF viser at økologisk musserende vin og fruktvin opplevde henholdsvis en fem og seksdobling av salget. Rødvinen er fortsatt den mestselgende kategorien blant de økologiske vinene på markedet, med 549.000 liter. Økologiske roséviner og champagne opplevde imidlertid en sterk reduksjon i salget. Hvilket trolig skyldes at varelinjer er blitt strøket hos Vinmonopolet, blant annet i forbindelse med fokusområdet i november 2008.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen