Økokrim i Trondheim

Flere av utestedene i Trondheim betalte de ansatte svart. Dessuten ble det solgt alkohol uten kasseapparater og kvittering.

En politiaksjon i byen viste at alt ikke bare stod bra til
 
Anmeldt
Fire utesteder i byen er anmeldt for økonomisk kriminalitet. Politiet har ennå ikke gått ut med navnene på stedene fordi de selv ikke er orientert om anmeldelsen.
 
Kontrollgruppen ved Sentrum politistasjon gjennomførte aksjonen i slutten av november og i begynnelsen av desember, skriver adressa.no.
 
- Jeg er overrasket over at enkelte av utestedene som nå er tatt, er innblandet i dette, sier Jan Erik Haugdal, leder for politiets forebyggende team ved Sentrum politistasjon.
 
Svart arbeid
Bokføringsloven sier at alt kontantsalg fortløpende skal registreres på kasseapparat. Men ved ett av utestedene som politiet kontrollerte manglet det kasseapparat i baren.
 
Ved et annet utested manglet det kasseapparat i inngangen hvor cover charge ble betalt. På et annet utested manglet det i garderoben. Der ble det også avslørt svart arbeid.
 
Skuffet
- Jeg er ikke overrasket over dette, men jeg er skuffet, sier Haugdal.
 
Han mener flere steder bør være bekymret for bevillingen sin.
 
Flere kontroller
Politiet skal nå prøve å finne ut hvor pengene har tatt veien. Det er derfor for tidlig å si noe om hva slags reaksjon utestedene eller enkeltpersoner eventuelt kan vente seg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen