Økokrim-mistanke stopper nye Ritz

Skien kommune stopper forsøket på ny drift av konkursgjengangeren Ritz.
Redaksjonen
10 November 2009 - 18:00

Saksbehandlingen har avslørt en bakmann med et langt økokriminelt rulleblad. Det framgår av en lengre utredning fra spesialrådgiver Eva Ulvin. Det skriver www.ta.no.

Etter omfattende undersøkelser avslår kommunen søknadene om skjenkerett og serveringsbevilling for de to nye stedene som var planlagt i det velkjente bar- og diskohuset i Kongensgate.

Stiller seg uforstående
Beslutningen ble offentlig i går og også gjort kjent for den offisielle søkerens advokat, Lars Eriksen i Oslo.

- Jeg stiller meg helt uforstående til disse opplysningene. De er helt ukjente for meg og min klient, sier Eriksen til TA.

Bak avslaget ligger det flere forretningsmessige uklarheter og forhold knyttet til andre personer som har vist seg å figurere i affæren.

Ble borte
Etter først å ha oppført to nye eiere bak driftsopplegget, ble opplysningene i søknadene endret. Den ene viste seg å ha vandelsproblemer i forhold til alkoholloven. En 24 år gammel tungrockmusiker i Oslo oppgis nå som eier i det engelskregistrerte foretaket som står bak Ritz drift LTD. Dette er det foreløpig siste selskapet i rekken av ulike aktører som har drevet i «Fengselsbakken», Kongensgate 10 i Skien. Nesten alle har hatt turbulent historikk og har gått konkurs, skriver ta.no.

Bannlyst
På et tidspunkt tidligere i høst - knyttet til en diskusjon med brannvesenet, bekreftet 24-åringen selv at den kjente konkursrytteren skulle delta i driften. Etter det stadfestet politiet at vedkommende hadde et rulleblad som gjør ham bannlyst i den seriøse, lovlige bransjen.

En rekke lovbrudd
I innberetningen fra 37-åringens siste restaurantkonkurs i Oslo for to år siden slås det fast at han begikk en rekke økokriminelle lovbrudd også der. Bostyret ba skifteretten ilegge vedkommende to års konkurskarantene. Og det fikk han 8. juli 2007, opplyser bobestyrer, advokat Morten Haugen til TA. Så vidt han vet er politisaken ikke avgjort ennå.

På vegne av ny driver
Ifølge Skien kommunenes undersøkelser har konkurskjenningen fra Oslo den siste tiden opptrådt i forhandlingene med det aktuelle Ritz-bryggeriet også på vegne av en ny driver som forbereder seg på å gjenåpne nattklubben Neon på Langbryggene i Skien.  37-åringen deltok også i samtalene med DnB Nor rundt leieavtalen på brygga, skriver Ulvin i notatet.

Trakk seg
Skjenkesøknaden ligger i Skien kommune nå. Mens TA skrev denne artikkelen lørdag ettermiddag, trakk den kommende, nye driveren sine bevillingssøknader. Han benekter på det sterkeste at han i det hele tatt kjenner konkursrytteren.

- Vi har funnet ut at det er for mange andre ting i lufta, så vi trekker søknaden, sier porsgrunnsmannen.

Gir opp
Spesialkonsulent Eva Ulvin sier til TA at hun ikke kjenner til om 37-åringen har operert i Skien før dette. Advokat Lars Eriksen sier at han nå vil drøfte situasjonen for nye Ritz med sin klient. Men etter å ha grovlest notatet og vedtaket fra Skien tror han at det vil bli vanskelig å gå videre med saken, sier han til ta.no.

TA har ikke klart å få kontakt med verken 37-årigen eller den offisielle eieren av Ritz drift LTD. Foretaket er registrert på en adresse utenfor Manchester i England.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her