Økokrim-mistanke stopper nye Ritz

Skien kommune stopper forsøket på ny drift av konkursgjengangeren Ritz.
Redaksjonen
10 November 2009 - 18:00

Saksbehandlingen har avslørt en bakmann med et langt økokriminelt rulleblad. Det framgår av en lengre utredning fra spesialrådgiver Eva Ulvin. Det skriver www.ta.no.

Etter omfattende undersøkelser avslår kommunen søknadene om skjenkerett og serveringsbevilling for de to nye stedene som var planlagt i det velkjente bar- og diskohuset i Kongensgate.

Stiller seg uforstående
Beslutningen ble offentlig i går og også gjort kjent for den offisielle søkerens advokat, Lars Eriksen i Oslo.

- Jeg stiller meg helt uforstående til disse opplysningene. De er helt ukjente for meg og min klient, sier Eriksen til TA.

Bak avslaget ligger det flere forretningsmessige uklarheter og forhold knyttet til andre personer som har vist seg å figurere i affæren.

Ble borte
Etter først å ha oppført to nye eiere bak driftsopplegget, ble opplysningene i søknadene endret. Den ene viste seg å ha vandelsproblemer i forhold til alkoholloven. En 24 år gammel tungrockmusiker i Oslo oppgis nå som eier i det engelskregistrerte foretaket som står bak Ritz drift LTD. Dette er det foreløpig siste selskapet i rekken av ulike aktører som har drevet i «Fengselsbakken», Kongensgate 10 i Skien. Nesten alle har hatt turbulent historikk og har gått konkurs, skriver ta.no.

Bannlyst
På et tidspunkt tidligere i høst - knyttet til en diskusjon med brannvesenet, bekreftet 24-åringen selv at den kjente konkursrytteren skulle delta i driften. Etter det stadfestet politiet at vedkommende hadde et rulleblad som gjør ham bannlyst i den seriøse, lovlige bransjen.

En rekke lovbrudd
I innberetningen fra 37-åringens siste restaurantkonkurs i Oslo for to år siden slås det fast at han begikk en rekke økokriminelle lovbrudd også der. Bostyret ba skifteretten ilegge vedkommende to års konkurskarantene. Og det fikk han 8. juli 2007, opplyser bobestyrer, advokat Morten Haugen til TA. Så vidt han vet er politisaken ikke avgjort ennå.

På vegne av ny driver
Ifølge Skien kommunenes undersøkelser har konkurskjenningen fra Oslo den siste tiden opptrådt i forhandlingene med det aktuelle Ritz-bryggeriet også på vegne av en ny driver som forbereder seg på å gjenåpne nattklubben Neon på Langbryggene i Skien.  37-åringen deltok også i samtalene med DnB Nor rundt leieavtalen på brygga, skriver Ulvin i notatet.

Trakk seg
Skjenkesøknaden ligger i Skien kommune nå. Mens TA skrev denne artikkelen lørdag ettermiddag, trakk den kommende, nye driveren sine bevillingssøknader. Han benekter på det sterkeste at han i det hele tatt kjenner konkursrytteren.

- Vi har funnet ut at det er for mange andre ting i lufta, så vi trekker søknaden, sier porsgrunnsmannen.

Gir opp
Spesialkonsulent Eva Ulvin sier til TA at hun ikke kjenner til om 37-åringen har operert i Skien før dette. Advokat Lars Eriksen sier at han nå vil drøfte situasjonen for nye Ritz med sin klient. Men etter å ha grovlest notatet og vedtaket fra Skien tror han at det vil bli vanskelig å gå videre med saken, sier han til ta.no.

TA har ikke klart å få kontakt med verken 37-årigen eller den offisielle eieren av Ritz drift LTD. Foretaket er registrert på en adresse utenfor Manchester i England.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her