Økologisk vin vinner terreng

Salget av økologiske viner vokste med 105 prosent i fjor.

Det ble solgt over 550 000 liter med økologisk svakvin i Norge i fjor.
 
Statistikken er fra Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) og omfatter Vinmonopolet og serveringssteder.
 
Kombinasjon
- I løpet av noen få år har salget av økologisk vin økt betydelig i Norge. Årsaken til dette er en kombinasjon av at norske forbrukere blir stadig mer interessert i økologiske viner samtidig som flere gode økologiske viner nå har kommet ut på det norske markedet. Vi forventer derfor at salget av økologisk vin vil fortsette å øke i årene som kommer, sier generalsekretær Ingunn Jordheim i VBF.
 
Merker ikke
Den store prosentvise veksten til tross, så er salget av økologisk vin under en prosent av det totale salget av vin i Norge.
 
Samtidig er det klart at mange produsenter ikke merker vinene sine som økologiske eller biodynamiske. Dermed er tallet noe høyere, skriver dn.no.
 
Statistikken viser at økologiske alkoholprodukter har økt raskest på norske barer og restauranter.
 
Tredobling
- Salget av økologisk vin til norske serveringssteder opplevde i 2008 en tredobling. Totalt ble det solgt nesten 100 000 flasker med økologisk vin til norske barer og restauranter i året som gikk, sier Jordheim.
 
Det selges mest økologisk rødvin, men salget av hvitvin er økende. I fjor ble det solgt 435 000 liter rødvin og 113 000 liter hvitvin.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen