Økonomisk bakrus for Oslos topprestauranter

Økonomisk bakrus for Oslos topprestauranter

Flere sliter med underskudd, men en gammel traver holder koken oppe på kjøkkenet og i regnskapsbøkene.
13 September 2013 - 00:45

Maaemo har hatt eventyrlig suksess siden åpningen for tre år siden, og ble belønnet med to Michelin-stjerner bare 14 måneder etter åpningen. Men selv om kundene strømmer til, er restauranten langt fra noen gullgruve. Restauranten doblet nesten omsetningen fra 2011 til 2012, men går likevel i minus, skriver osloby.no.

Driftsinntektene til den kjente tostjernes Michelinrestauranten økte fra 6.495 000 i 2011 til 11.493 000 i 2012. Likevel er resultatet før skatt på minus 149.000 kroner.

Styreleder Jon Frede Engdahl sier den negative trenden er brutt, og at restauranten håper på positive tall i for 2013.

I Bygdøy Allé har Bagatelle svidde av en stor sum penger etter reåpningen. Selskapet AS Bagatelle gikk nesten ti millioner i minus i 2012, mens driftsinntektene sank med nesten en million kroner fra 2011.

Daglig leder Robert Werenskjold Lie sier til osloby.no at belegget er blitt vesentlig høyere og at driften går omtrent i null etter at teamet hans overtok driften i mars i år.

I andre enden av skalaen ligger Statholdergaarden, som leverte positivt regnskap også for 2012. Driftsinntektene holdt seg nesten stabile fra 2011 til 2012, mens resultatet før skatt viste et overskudd på over 2,5 millioner kroner.

- Det fører til at vi kan investere i nye ting. Nå har vi på plass en ny 12-retters smaksmeny og har kjøpt mye nye tallerkener, nye glass og endret innfartsstrukturen til kjøkkenet, sier eier Bent Stiansen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt
Dagens rett

Har du denne dressingen i kjøleskapet, kan du lage mye godt

Green Goddess-dressingen gir liv til alt fra kål og hjertesalat til grillet kylling fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her