Øl på stedet hvil

Dagligvarehandelen overtar større og større andeler av ølsalget her i landet, viser ferske tall.

Ølsalget i markedet viser nullvekst. Mens dagligvarehandelen bidrar med vekst, har utelivsbransjen omsatt vesentlig mindre enn i 2007. Samtidig selger Corona Extra som aldri før, med mangedobling av salget de siste årene.
 
Gjennom de siste fire årene har salget firedoblet seg. Fra å være et nisjeøl, har Corona Extra blitt en bestselger i markedet.
 
Nedgang
Mens dagligvarehandelen på sin side bidrar med en isolert vekst i ølsalget på 3,1 prosent, opplever utelivsbransjen nedgang.
 
Så langt i år har ølsalget gjennom utelivskanalen vært sju prosent lavere enn på tilsvarende tid i 2007.
 
Corona Extra er i dag det største Premium flaskeøl i det norske markedet, skriver Haugen-Gruppen i en pressemelding.
 
- Corona Extra har en sterk merkevareidentitet og en unik flaske som skiller seg ut fra konkurrentene, sier produktsjef Simen Eivindson Haugberg hos Haugen-Gruppen AS.
 
Forventer vekst
Haugen-Gruppen AS forventer et salg på over 6 millioner flasker i 2008. Dette er et meget høyt volum, sammenlignet med andre flaskeøl i Premium-kategorien. Corona Extra hadde over 50 prosent salgsvekst i 2007, og ligger an til nye 50-60prosent i 2008.
 
- Det har vært en lang vei å gå, og prosessen har vært omfattende, sier Eivindson Haugberg.
 
- Haugen-Gruppen har jobbet med distribusjon av Corona Extra både i utelivskanalen, og dagligvare i en årrekke. Vi har fokusert på viktigheten av å tilby kundene det originale ølet. Corona Extra gir aldri lisenser for brygging andre steder, sier han.
 
En flaske Corona Extra er brygget og tappet på ett av Grupo Modelos bryggerier i Mexico.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen