Øl på stedet hvil

Dagligvarehandelen overtar større og større andeler av ølsalget her i landet, viser ferske tall.
Redaksjonen
01 August 2008 - 12:53

Ølsalget i markedet viser nullvekst. Mens dagligvarehandelen bidrar med vekst, har utelivsbransjen omsatt vesentlig mindre enn i 2007. Samtidig selger Corona Extra som aldri før, med mangedobling av salget de siste årene.
 
Gjennom de siste fire årene har salget firedoblet seg. Fra å være et nisjeøl, har Corona Extra blitt en bestselger i markedet.
 
Nedgang
Mens dagligvarehandelen på sin side bidrar med en isolert vekst i ølsalget på 3,1 prosent, opplever utelivsbransjen nedgang.
 
Så langt i år har ølsalget gjennom utelivskanalen vært sju prosent lavere enn på tilsvarende tid i 2007.
 
Corona Extra er i dag det største Premium flaskeøl i det norske markedet, skriver Haugen-Gruppen i en pressemelding.
 
- Corona Extra har en sterk merkevareidentitet og en unik flaske som skiller seg ut fra konkurrentene, sier produktsjef Simen Eivindson Haugberg hos Haugen-Gruppen AS.
 
Forventer vekst
Haugen-Gruppen AS forventer et salg på over 6 millioner flasker i 2008. Dette er et meget høyt volum, sammenlignet med andre flaskeøl i Premium-kategorien. Corona Extra hadde over 50 prosent salgsvekst i 2007, og ligger an til nye 50-60prosent i 2008.
 
- Det har vært en lang vei å gå, og prosessen har vært omfattende, sier Eivindson Haugberg.
 
- Haugen-Gruppen har jobbet med distribusjon av Corona Extra både i utelivskanalen, og dagligvare i en årrekke. Vi har fokusert på viktigheten av å tilby kundene det originale ølet. Corona Extra gir aldri lisenser for brygging andre steder, sier han.
 
En flaske Corona Extra er brygget og tappet på ett av Grupo Modelos bryggerier i Mexico.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her