Ole Erik Løkken tok NM i kokkekunst

Ole Erik Løkken heter den nybakte norgesmesteren i kokkekunst til daglig å finne hos Bølgen & Moi på Høvik utenfor Oslo. Overraskende ikke minst for ham selv etter som det bare er 13 måneder siden han tok fagbrevet. NM ble avviklet under matfestivalen i Ålesund i helgen.

Det ligger svært mye prestisje å vinne norgesmesterskapet i kokkekunst. Sjefen hans Trond Moi har vunnet det hele tre ganger og vet hva det betyr både for vinneren og restauranten han arbeider på. Moi & co var nok spesielt godt fornøyd med mesterskapet for det var ikke bare Løkken fra restaurantkjeden som gjorde det skarpt. Også Gunnar Hvarnes, fra Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo kom til finalen og endte på delt fjerdeplass.

Trond Svendgård fra Gastronomisk Institutt tok sølvmedaljen mens Øystein Vallestad Næss fra Neptun Restauranter i Bergen tok bronse. De andre finalistene Bård Greni Karlsen, Gastronomisk Institutt og Ronny Olsbø, Holmenkollen Restaurant, Oslo endte alle på delt fjerdeplass.

Vinnermenyen til Ole Erik Løkken så slik ut:
Andemedaljong fulgt av sprø andeleverravioli, sellericrème, appelsin-ananassalsa og kryddersjy
***
Anisglasert uerfilet og blåskjellbastilla, servert med tian av confiserte tomater og løk-fennikelmarmelade, gulrot-ingfæremulsjon og fylt fondantpotet
***
Fragilité med hasselnøttkremis, iskald rips-kanelconsommé og fritert mynteganache
***
Norgesmesterskapet i Kokkekunst 2001 ble arrangert i Ålesund for 12. gang i forrige uke. Arrangør er Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening. Mesterskapet er et riksdekkende arrangement. Formålet med mesterskapet er å kåre en norgesmester i kokkekunst og å høyne det gastronomiske nivået i Norge med basis i norske råvarer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen