Ølgigant vil tappe i Norge

Brewery International søker norsk bryggeri for San Miguel.

Importøren av San Miguel-øl vil øke satsingen i Norge. Nå leter Brewery International importerer etter steder å tappe ølet i Norge.

Et av alternativene er nedlagte Fredrikstad bryggeri. Det bekrefter salgs- og markedssjef i Brewery International, Helge Olsen, overfor NRK:

Importmarkedet i Norge utgjør bare ca 1 prosent, men vokser. Mens ølsalget av norsk øl stuper, har det samlede ølsalget økt med 160 prosent i Norge i løpet av de siste fem årene.

I dag kommer San Miguel i containere fra et lisensiert bryggeri i Spania, mens importøren nå ønsker å tappe øl direkte på tankbil og kjøre det ut til kundene. Dagens ordning med containerskip, er både tungvindt og lite økonomisk, sier Olsen.

- Først må vi frakte fatene hit, og deretter må vi frakte de tomme fatene tilbake. Derfor har vi nå begynt å analysere det norske markedet, sier han og lokalene bør ligge i en radius på 20 mil rundt Oslo.

Konkurrenter og bransjeforeningen ønsker et tappeanlegg for spansk øl velkommen til Norge, hvis Brewery Internationals planer blir en realitet.

Hansa Borgs administrerende direktør frykter ikke at det blir hardere konkurranse på salg til butikkunder eller utelivsbransjen.

- Vi hilser selvfølgelig flere aktører hjertelig velkommen, alle som vil bidra til at det selges mer øl i det norske markedet, på bekostning av sterkere drikker som vin og sprit, sier Lars A. Midtgaard.

Det er hyggelig at norske forbrukere får smake forskjellige typer øl, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

- At det er flere utenlandske merker, ikke minst på polet, gjør at folk får øynene opp for det smaksmangfoldet som finnes.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen