Øltønne i nærbutikken

En 5 liters øltønne er nå i ferd med å rulle ut i hele 1900 norske matbutikker. Øltønnen er produsert av det tyske bryggeriet Kulmbach i Bayern. Etter anmodning fra Norgesgruppen er ølet (som er tilpasset norsk smak) og tønna utviklet av importøren Strag i samarbeid med Kulmbacher-bryggeriet.

I sommer utgjorde 3 liters bag-in-box hele 57 % av Vinmonopolets vinsalg. For å se om polets ølkunder også ville ha hendige storforpakninger, lanserte Strag-gruppen i mai i år en 5 liters tønne med tysk sterkpils.
- Salget av øltønna i Vinmonopolets bestillingsutvalg er meget bra. Vi håper derfor Vinmonopolet vil ta inn EKU-sterkølet i sitt basissortiment, sier ølimportør Arve Røys Stranden i Strag-gruppen.

- Norges ledende butikkkjede, Norgesgruppen, spurte om Strag kunne tilby denne forpakningen til de 1800 butikkene deres, noe bryggeriet sa seg villig til, etter å ha stilt store volumkrav, fremholder Stranden. Kulmbacher 5 liter partykeg er tilgjengelig for ølbutikker over hele landet i tillegg til Norgesgruppens 1800 butikker.

Små øltønner har vært i Norge tidligere, men da med en tappeordning som innebar at en kullsyrepatron måtte settes på tønna. De nye tønnene fra EKU og Kulmbacher har innebygd kullsyrepatron og åpnes som en bag-in-box-vin.

- Fatølet holder seg friskt i ca tre døgn, påpeker Stranden, som tror den dekorative Kulmbacher-tønna blir å finne på mange oktober- og julefester i år.

Strag legger dessuten stor vekt på miljøaspektet; tomme Kulmbacher-tønner går til gjenvinning sammen med annet metall, heter det i en pressemelding fra importøren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen