Øltørste Sandnes

En suksessfull pianobar topper statistikken for den voldsomme økningen i alkoholomsetningen i Sandnes.
Redaksjonen
26 Juni 2008 - 12:00

Hotelldirektør Ivan Vågestøl ved Quality Hotel Recidence er fornøyd med at hotellet det siste året har økt omsetningen av øl med nesten 8 000 liter.

Ferske tall som Sandnesposten har hentet inn fra Sandnes kommune viser at flere av utestedene i Sandnes har hatt en betydelig økning i salget av alkoholholdig drikke det siste året.
 
Øverst på listen troner Quality Hotel Recidence, der omsetningen av øl har vært formidabel.
 
Utesteder som Banken Pub, Melkebaren, Helan & Halvan og Cats økte alkoholsalget i fjor, men ingen av disse kommer opp mot Quality Hotel Residence. En omsetningsøkning på nesten 8 000 liter øl er formidabelt. Nærmest kommer Banken Pub, som hadde en økning av ølsalget på nærmere 5 000 liter. Banken hadde også i 2007 en tilsvarende økning målt mot 2006.
 
Ikke overrasket
Hotelldirektør Ivan Vågestøl ved Quality Hotel Recidence er ikke overrasket over den store økningen og mener forklaringen er enkel. Han peker på at pianobaren ved foajen må ta en stor del av æren.
 
-  Pianobaren har stort sett hatt fullt hus i helgene det siste året. Både av folk som bor ved hoteller, men ikke minst folk fra Sandnes. Det er lokalbefolkningen som bidrar mest. Dette i kombinasjon med flere konferanse- og seminargjester ved hotellet det siste året har gitt omsetningsøkning, sier han og innrømmer samtidig at han ikke hadde trodd at pianobaren skulle bli den suksessen den ble.
 
- Vi drømte ikke om at besøket skulle bli så godt, men det er tydelig at den utgjør et behov i forhold til mer støyende utetilbud. Her er det mulig å slappe av i mer rolige omgivelser. Det er noe folk setter stor pris på, sier han.
 
Blåser liv i nattklubb
Suksessen til pianobaren gjør at hotellet nå planlegger å utvide.
 
Først og fremst i form av å blåse liv igjen i Chilli nattklubb. Rett nok ikke som nattklubb, men som en direkte forlengelse av pianobaren. Hotellet har allerede fått innvilget skjenebevilgning.
 
- Det er ingen tvil om at potensialet i form av publikum er til stede og med den publikumstilstrømningen vi har begynner pianobaren å bli liten, sier Vågestøl til Sandnesposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her