Øltørste Sandnes

En suksessfull pianobar topper statistikken for den voldsomme økningen i alkoholomsetningen i Sandnes.
Redaksjonen
26 Juni 2008 - 12:00

Hotelldirektør Ivan Vågestøl ved Quality Hotel Recidence er fornøyd med at hotellet det siste året har økt omsetningen av øl med nesten 8 000 liter.

Ferske tall som Sandnesposten har hentet inn fra Sandnes kommune viser at flere av utestedene i Sandnes har hatt en betydelig økning i salget av alkoholholdig drikke det siste året.
 
Øverst på listen troner Quality Hotel Recidence, der omsetningen av øl har vært formidabel.
 
Utesteder som Banken Pub, Melkebaren, Helan & Halvan og Cats økte alkoholsalget i fjor, men ingen av disse kommer opp mot Quality Hotel Residence. En omsetningsøkning på nesten 8 000 liter øl er formidabelt. Nærmest kommer Banken Pub, som hadde en økning av ølsalget på nærmere 5 000 liter. Banken hadde også i 2007 en tilsvarende økning målt mot 2006.
 
Ikke overrasket
Hotelldirektør Ivan Vågestøl ved Quality Hotel Recidence er ikke overrasket over den store økningen og mener forklaringen er enkel. Han peker på at pianobaren ved foajen må ta en stor del av æren.
 
-  Pianobaren har stort sett hatt fullt hus i helgene det siste året. Både av folk som bor ved hoteller, men ikke minst folk fra Sandnes. Det er lokalbefolkningen som bidrar mest. Dette i kombinasjon med flere konferanse- og seminargjester ved hotellet det siste året har gitt omsetningsøkning, sier han og innrømmer samtidig at han ikke hadde trodd at pianobaren skulle bli den suksessen den ble.
 
- Vi drømte ikke om at besøket skulle bli så godt, men det er tydelig at den utgjør et behov i forhold til mer støyende utetilbud. Her er det mulig å slappe av i mer rolige omgivelser. Det er noe folk setter stor pris på, sier han.
 
Blåser liv i nattklubb
Suksessen til pianobaren gjør at hotellet nå planlegger å utvide.
 
Først og fremst i form av å blåse liv igjen i Chilli nattklubb. Rett nok ikke som nattklubb, men som en direkte forlengelse av pianobaren. Hotellet har allerede fått innvilget skjenebevilgning.
 
- Det er ingen tvil om at potensialet i form av publikum er til stede og med den publikumstilstrømningen vi har begynner pianobaren å bli liten, sier Vågestøl til Sandnesposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her