Øltørste Sandnes

En suksessfull pianobar topper statistikken for den voldsomme økningen i alkoholomsetningen i Sandnes.
Redaksjonen
26 Juni 2008 - 11:00

Hotelldirektør Ivan Vågestøl ved Quality Hotel Recidence er fornøyd med at hotellet det siste året har økt omsetningen av øl med nesten 8 000 liter.

Ferske tall som Sandnesposten har hentet inn fra Sandnes kommune viser at flere av utestedene i Sandnes har hatt en betydelig økning i salget av alkoholholdig drikke det siste året.
 
Øverst på listen troner Quality Hotel Recidence, der omsetningen av øl har vært formidabel.
 
Utesteder som Banken Pub, Melkebaren, Helan & Halvan og Cats økte alkoholsalget i fjor, men ingen av disse kommer opp mot Quality Hotel Residence. En omsetningsøkning på nesten 8 000 liter øl er formidabelt. Nærmest kommer Banken Pub, som hadde en økning av ølsalget på nærmere 5 000 liter. Banken hadde også i 2007 en tilsvarende økning målt mot 2006.
 
Ikke overrasket
Hotelldirektør Ivan Vågestøl ved Quality Hotel Recidence er ikke overrasket over den store økningen og mener forklaringen er enkel. Han peker på at pianobaren ved foajen må ta en stor del av æren.
 
-  Pianobaren har stort sett hatt fullt hus i helgene det siste året. Både av folk som bor ved hoteller, men ikke minst folk fra Sandnes. Det er lokalbefolkningen som bidrar mest. Dette i kombinasjon med flere konferanse- og seminargjester ved hotellet det siste året har gitt omsetningsøkning, sier han og innrømmer samtidig at han ikke hadde trodd at pianobaren skulle bli den suksessen den ble.
 
- Vi drømte ikke om at besøket skulle bli så godt, men det er tydelig at den utgjør et behov i forhold til mer støyende utetilbud. Her er det mulig å slappe av i mer rolige omgivelser. Det er noe folk setter stor pris på, sier han.
 
Blåser liv i nattklubb
Suksessen til pianobaren gjør at hotellet nå planlegger å utvide.
 
Først og fremst i form av å blåse liv igjen i Chilli nattklubb. Rett nok ikke som nattklubb, men som en direkte forlengelse av pianobaren. Hotellet har allerede fått innvilget skjenebevilgning.
 
- Det er ingen tvil om at potensialet i form av publikum er til stede og med den publikumstilstrømningen vi har begynner pianobaren å bli liten, sier Vågestøl til Sandnesposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her