Øltørste Sandnes

En suksessfull pianobar topper statistikken for den voldsomme økningen i alkoholomsetningen i Sandnes.

Hotelldirektør Ivan Vågestøl ved Quality Hotel Recidence er fornøyd med at hotellet det siste året har økt omsetningen av øl med nesten 8 000 liter.

Ferske tall som Sandnesposten har hentet inn fra Sandnes kommune viser at flere av utestedene i Sandnes har hatt en betydelig økning i salget av alkoholholdig drikke det siste året.
 
Øverst på listen troner Quality Hotel Recidence, der omsetningen av øl har vært formidabel.
 
Utesteder som Banken Pub, Melkebaren, Helan & Halvan og Cats økte alkoholsalget i fjor, men ingen av disse kommer opp mot Quality Hotel Residence. En omsetningsøkning på nesten 8 000 liter øl er formidabelt. Nærmest kommer Banken Pub, som hadde en økning av ølsalget på nærmere 5 000 liter. Banken hadde også i 2007 en tilsvarende økning målt mot 2006.
 
Ikke overrasket
Hotelldirektør Ivan Vågestøl ved Quality Hotel Recidence er ikke overrasket over den store økningen og mener forklaringen er enkel. Han peker på at pianobaren ved foajen må ta en stor del av æren.
 
-  Pianobaren har stort sett hatt fullt hus i helgene det siste året. Både av folk som bor ved hoteller, men ikke minst folk fra Sandnes. Det er lokalbefolkningen som bidrar mest. Dette i kombinasjon med flere konferanse- og seminargjester ved hotellet det siste året har gitt omsetningsøkning, sier han og innrømmer samtidig at han ikke hadde trodd at pianobaren skulle bli den suksessen den ble.
 
- Vi drømte ikke om at besøket skulle bli så godt, men det er tydelig at den utgjør et behov i forhold til mer støyende utetilbud. Her er det mulig å slappe av i mer rolige omgivelser. Det er noe folk setter stor pris på, sier han.
 
Blåser liv i nattklubb
Suksessen til pianobaren gjør at hotellet nå planlegger å utvide.
 
Først og fremst i form av å blåse liv igjen i Chilli nattklubb. Rett nok ikke som nattklubb, men som en direkte forlengelse av pianobaren. Hotellet har allerede fått innvilget skjenebevilgning.
 
- Det er ingen tvil om at potensialet i form av publikum er til stede og med den publikumstilstrømningen vi har begynner pianobaren å bli liten, sier Vågestøl til Sandnesposten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen