Ønskes velkommen

Sven Erik Renaas restaurantprosjekt i Stavanger ønskes velkommen av bransjen.
Redaksjonen
27 Oktober 2008 - 14:00

Det er Smedvig Eiendom som har gitt Renaa oppdraget med å lage en topprestaurant i Stavanger.
 
- Lag en Bagatelle-restaurant, var beskjeden OL-vinneren og kokkelandslagssjefen fikk.
 
Og han ønskes velkommen av bransjen.
 
- Veldig bra for matbyen Stavanger, sier Stavangers restaurantkonge Arne Ø. Joakimsen.
 
Men Borghild Fiskå, matekspert i Stavanger Aftenblad, er forundret over at Smedvig og Renaa vil åpne en eksklusiv gourmetrestaurant. Ambisjonen er å skape en av Norges og Nordens beste restauranter.
 
Mot strømmen
- Trenden ute går nemlig i motsatt retning, mot små, rimeligere steder som drives av ildsjeler i enkle lokaler for å nå de store massene. Det er denne typen spisesteder det nå satses på i London, Barcelona og andre store europeiske matbyer, sier Fiskå.
 
Godt dekket
- Vi har allerede Tango Bar & Kjøkken, NB Sørensen Stuer, Hall Toll, Setra og Nero. Vi mangler egentlig ikke topprestaurantene, men nytt liv på mellomsjiktet, mener matskribenten.
 
Annerledes
Aslak Dalehaug som driver Tango Bar&Kjøkken ønsker Renaas gourmetrestaurant velkommen.

-.Dette vil bli en helt annerledes restaurant enn den vi driver. Renaa sikter høyt. Det viktigste av alt er hvem som står bak. Sven Erik Renaa er en kjempeflink kar. Jeg tviler ikke på at det blir en veldig bra restaurant, sier han til aftenbladet.no.
 
Kjempetøft
- Veldig modig gjort og kjempetøft for Stavanger sin del. At vi får et restaurant helt i toppsjiktet tror jeg vil være positivt for matbyen Stavanger. Det vil sette Stavanger enda mer på norgeskartet, sier Arne Ø. Joakimsen, som driver flere spisesteder i Stavanger-området.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her