Ønskes velkommen

Sven Erik Renaas restaurantprosjekt i Stavanger ønskes velkommen av bransjen.
Redaksjonen
27 Oktober 2008 - 13:00

Det er Smedvig Eiendom som har gitt Renaa oppdraget med å lage en topprestaurant i Stavanger.
 
- Lag en Bagatelle-restaurant, var beskjeden OL-vinneren og kokkelandslagssjefen fikk.
 
Og han ønskes velkommen av bransjen.
 
- Veldig bra for matbyen Stavanger, sier Stavangers restaurantkonge Arne Ø. Joakimsen.
 
Men Borghild Fiskå, matekspert i Stavanger Aftenblad, er forundret over at Smedvig og Renaa vil åpne en eksklusiv gourmetrestaurant. Ambisjonen er å skape en av Norges og Nordens beste restauranter.
 
Mot strømmen
- Trenden ute går nemlig i motsatt retning, mot små, rimeligere steder som drives av ildsjeler i enkle lokaler for å nå de store massene. Det er denne typen spisesteder det nå satses på i London, Barcelona og andre store europeiske matbyer, sier Fiskå.
 
Godt dekket
- Vi har allerede Tango Bar & Kjøkken, NB Sørensen Stuer, Hall Toll, Setra og Nero. Vi mangler egentlig ikke topprestaurantene, men nytt liv på mellomsjiktet, mener matskribenten.
 
Annerledes
Aslak Dalehaug som driver Tango Bar&Kjøkken ønsker Renaas gourmetrestaurant velkommen.

-.Dette vil bli en helt annerledes restaurant enn den vi driver. Renaa sikter høyt. Det viktigste av alt er hvem som står bak. Sven Erik Renaa er en kjempeflink kar. Jeg tviler ikke på at det blir en veldig bra restaurant, sier han til aftenbladet.no.
 
Kjempetøft
- Veldig modig gjort og kjempetøft for Stavanger sin del. At vi får et restaurant helt i toppsjiktet tror jeg vil være positivt for matbyen Stavanger. Det vil sette Stavanger enda mer på norgeskartet, sier Arne Ø. Joakimsen, som driver flere spisesteder i Stavanger-området.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her