Opp - og ned for hotellbransjen

Du skal ha is i magen om du skal drive hotell i Norge. Hotellnæringen jublet i juni. Alt var fullbooket, og omsetningen rekordhøy. Juli måned har vært en eneste lang nedtur for mange.
Redaksjonen
12 Juli 2007 - 13:30

I dag er omtrent hver annen hotellseng tom.
 
Over hele landet har det blitt meldt om at alle senger var opptatt, fullt belegg og at turister måtte reise til andre byer. Men det var i juni.
 
Nå snakker vi juli, og ting ser ikke like lyst ut.
 
Sendt vekk
For eksempel var det fullt i Follo i juni. Der kom det så mange besøkende at kundene måtte henvises til Fredrikstad.
 
Men vi bor i Norge, der været og ikke minst sommeren er lunefull.
 
Så langt i juli er ting ganske så annerledes. Fiske og badeliv langs Oslofjorden, golfbaner og  Tusenfryd - er ikke fullt så fristende når gråværet og regnbygene ligger tykt over området.
 
Sommeren utsatt
Samtidig sier værvarselet at sommeren blir utsatt i enda flere uker. Og vi snakker da om Østlandet.
 
På bakgrunn av en omsetningsvekst på 52 prosent i juni måned hadde Direktør Christian Kahrs ved Thon Hotel Ski håpet på rekordår, og hele 90 prosent belegg i juli. Status nå er omkring 65 prosent, skriver Østlandets Blad.
 
Prisgitt været
-Som Tusenfryd-hotell nummer én i Follo er vi helt prisgitt været. Ingen har lyst til å kjøre berg - og dalbane med paraply, sier direktøren oppgitt.
 
Lokker gjester
Nå prøver hotellet å lokke gjester med shopping og kino på storsenteret, men Kahrs ser helst at finværet kommer tilbake så raskt som mulig.

-Som bergenser har jeg opplevd mye dårlig vær i mitt liv, men dette begynner virkelig å bli nok, sier han.

På både Skiphelle og Reenskaug Hotell i Drøbak er halvparten av hotellsengene tomme. Også her er de avhengige av fint sommervær.
 
Lite walk-in's
-Sommerstid er driften vår i stor grad basert på såkalte "walk-in's," at gjestene kommer innom uten å ha forhåndsbestilt. Det blir det lite av når været er dårlig, sier direktør Leon Eide ved Reenskaug hotell, som hadde håpet på vel over 65 prosent belegg i juli, etter den strålende starten på sommeren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her