Opp - og ned for hotellbransjen

Du skal ha is i magen om du skal drive hotell i Norge. Hotellnæringen jublet i juni. Alt var fullbooket, og omsetningen rekordhøy. Juli måned har vært en eneste lang nedtur for mange.
Redaksjonen
12 Juli 2007 - 12:30

I dag er omtrent hver annen hotellseng tom.
 
Over hele landet har det blitt meldt om at alle senger var opptatt, fullt belegg og at turister måtte reise til andre byer. Men det var i juni.
 
Nå snakker vi juli, og ting ser ikke like lyst ut.
 
Sendt vekk
For eksempel var det fullt i Follo i juni. Der kom det så mange besøkende at kundene måtte henvises til Fredrikstad.
 
Men vi bor i Norge, der været og ikke minst sommeren er lunefull.
 
Så langt i juli er ting ganske så annerledes. Fiske og badeliv langs Oslofjorden, golfbaner og  Tusenfryd - er ikke fullt så fristende når gråværet og regnbygene ligger tykt over området.
 
Sommeren utsatt
Samtidig sier værvarselet at sommeren blir utsatt i enda flere uker. Og vi snakker da om Østlandet.
 
På bakgrunn av en omsetningsvekst på 52 prosent i juni måned hadde Direktør Christian Kahrs ved Thon Hotel Ski håpet på rekordår, og hele 90 prosent belegg i juli. Status nå er omkring 65 prosent, skriver Østlandets Blad.
 
Prisgitt været
-Som Tusenfryd-hotell nummer én i Follo er vi helt prisgitt været. Ingen har lyst til å kjøre berg - og dalbane med paraply, sier direktøren oppgitt.
 
Lokker gjester
Nå prøver hotellet å lokke gjester med shopping og kino på storsenteret, men Kahrs ser helst at finværet kommer tilbake så raskt som mulig.

-Som bergenser har jeg opplevd mye dårlig vær i mitt liv, men dette begynner virkelig å bli nok, sier han.

På både Skiphelle og Reenskaug Hotell i Drøbak er halvparten av hotellsengene tomme. Også her er de avhengige av fint sommervær.
 
Lite walk-in's
-Sommerstid er driften vår i stor grad basert på såkalte "walk-in's," at gjestene kommer innom uten å ha forhåndsbestilt. Det blir det lite av når været er dårlig, sier direktør Leon Eide ved Reenskaug hotell, som hadde håpet på vel over 65 prosent belegg i juli, etter den strålende starten på sommeren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her