Opp - og ned for hotellbransjen

Du skal ha is i magen om du skal drive hotell i Norge. Hotellnæringen jublet i juni. Alt var fullbooket, og omsetningen rekordhøy. Juli måned har vært en eneste lang nedtur for mange.

I dag er omtrent hver annen hotellseng tom.
 
Over hele landet har det blitt meldt om at alle senger var opptatt, fullt belegg og at turister måtte reise til andre byer. Men det var i juni.
 
Nå snakker vi juli, og ting ser ikke like lyst ut.
 
Sendt vekk
For eksempel var det fullt i Follo i juni. Der kom det så mange besøkende at kundene måtte henvises til Fredrikstad.
 
Men vi bor i Norge, der været og ikke minst sommeren er lunefull.
 
Så langt i juli er ting ganske så annerledes. Fiske og badeliv langs Oslofjorden, golfbaner og  Tusenfryd - er ikke fullt så fristende når gråværet og regnbygene ligger tykt over området.
 
Sommeren utsatt
Samtidig sier værvarselet at sommeren blir utsatt i enda flere uker. Og vi snakker da om Østlandet.
 
På bakgrunn av en omsetningsvekst på 52 prosent i juni måned hadde Direktør Christian Kahrs ved Thon Hotel Ski håpet på rekordår, og hele 90 prosent belegg i juli. Status nå er omkring 65 prosent, skriver Østlandets Blad.
 
Prisgitt været
-Som Tusenfryd-hotell nummer én i Follo er vi helt prisgitt været. Ingen har lyst til å kjøre berg - og dalbane med paraply, sier direktøren oppgitt.
 
Lokker gjester
Nå prøver hotellet å lokke gjester med shopping og kino på storsenteret, men Kahrs ser helst at finværet kommer tilbake så raskt som mulig.

-Som bergenser har jeg opplevd mye dårlig vær i mitt liv, men dette begynner virkelig å bli nok, sier han.

På både Skiphelle og Reenskaug Hotell i Drøbak er halvparten av hotellsengene tomme. Også her er de avhengige av fint sommervær.
 
Lite walk-in's
-Sommerstid er driften vår i stor grad basert på såkalte "walk-in's," at gjestene kommer innom uten å ha forhåndsbestilt. Det blir det lite av når været er dårlig, sier direktør Leon Eide ved Reenskaug hotell, som hadde håpet på vel over 65 prosent belegg i juli, etter den strålende starten på sommeren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen