Oppskrifter hjemmebakt brĂžd

Rug og spelt gir maksimalt med smak
- 1. Alle kan bli en dyktig brĂždbaker
- 2. Er du klar for Ă„ prĂžve surdeig?
- 3. BrÞd kan bakes i krukke - mÄ prÞves
- 4. Dette brÞdet er som et mÄltid i seg selv
- 5. Ost i loffdeigen gir ekstra smak
- 6. Dette kan bli din nye grovbrĂždfavoritt
- 7. Havre er supersunt
- 8. Morsomt og saftig med byggmel
- 9. Rug og spelt gir maksimalt med smak
- 10. Dette brĂždet skal ikke eltes
Rug- og speltbrĂžd

FremgangsmÄte
Dag 1:
Rugsurdeig, vann og mel blandes sammen i en bakebolle. Dekk til med plast/klede, og la det stÄ i romtemperatur til neste dag
Dag 2:
Bland alt sammen til en jevn deig. Deigen blir klissete. Fyll deigen i en smurt brÞdform (1,5 liter). StrÞ litt mel, eller frÞ, pÄ toppen av brÞdet i formen og dekk over med plast/klede. La brÞdet heve i 2-3 timer i romtemperatur. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett brÞdet inn i ovnen. Etter ca 5 minutter senker du varmen pÄ ovnen til 200 °C. Fortsett stekingen i ca 35 minutter. BrÞdet avkjÞles pÄ rist.
Her finner du mer om rugsurdeig.
Her kan du frÄtse i oppskrifter pÄ brÞd
Alle kan bli en dyktig brĂždbaker
Er du klar for Ă„ prĂžve surdeig?
BrÞd kan bakes i krukke - mÄ prÞves
Dette brÞdet er som et mÄltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrĂždfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle vÄre andre gode brÞdoppskrifter
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Alle kan bli en dyktig brĂždbaker
- 2. Er du klar for Ă„ prĂžve surdeig?
- 3. BrÞd kan bakes i krukke - mÄ prÞves
- 4. Dette brÞdet er som et mÄltid i seg selv
- 5. Ost i loffdeigen gir ekstra smak
- 6. Dette kan bli din nye grovbrĂždfavoritt
- 7. Havre er supersunt
- 8. Morsomt og saftig med byggmel
- 9. Rug og spelt gir maksimalt med smak
- 10. Dette brĂždet skal ikke eltes