Oppfordrer til felles utelivsfront

Tidligere bartender Rune Hagland vil samle utelivsbransjen for å slå hardere inn mot politikerne.
Redaksjonen
22 Mars 2010 - 18:41

- Ringvirkningene rundt gode rammevilkår for skjenkebransjen er større enn hva mange - inklusive byens politikere - aner, sier Rune Hagland i Haugesund Handelsstandsforening til Haugesunds Avis.

Hagland har 17 år bak seg i byens uteliv og har nå tatt initiativ for å få på plass en felles utelivsorganisasjon.

- Restauranter, hoteller og alle med skjenkebevilling i Haugesund. Vi vil danne en felles front som skal være et forum for diskusjon, og som skal være seriøst. Vi ønsker at skjenkesteder og bransjen skal bli tatt med på råd i kommunens skjenkesaker, sier Hagland.

- Har ikke bransjen blitt tatt med på råd før?

- Det har ikke eksistert. Under forrige skjenkerunde kom det et halvhjertet forsøk fra tre ulike grupperinger, og det endte ikke i noe som helst. Derfor er det viktig at vi står sammen, sier Rune Hagland.

Mer klær
Bakteppet for Handelsstandens ønske om en felles stemme er at servering er vanlig handel.

- Utelivet må ses som en ressurs for Haugesund som by. Andre bransjer er samtidig avhengig av et bra serveringstilbud. Klesbransjen merker for eksempel konjunkturene i utebransjen; når utebransjen går bra, selger butikkene mer klær i helgene, mener Rune Hagland.

- Ja, alt henger sammen, sier innehaver Knut Einar Wassbrekke ved Lie Trend. Han kan ikke peke på noen direkte link mellom økt ølsalg og antall solgte jeans, men han mener det henger naturlig sammen.

- Vi merker når store ting skjer, når mange skal ut på byen eller gjør seg klare for fest, at folk kjøper seg nye klær. Den typiske fredagshandelen er viktig, sier Wassbrekke.

Strenge
Våren 2008 besluttet Haugesund kommune å stramme inn på skjenketidene i helgene.

- Det er vel feil å si at det er gode økonomiske tider i øyeblikket, sier Rune Hagland.

Inventum er Haugesunds største utelivsaktør og er positiv til en felles bransjerøst.

- Dette har blitt etterlyst lenge av både politikere og kommune. Forhåpentligvis vil bransjen stå sterkere framover, sier Bjørn Gerry Viksund.

Sveinung Stensland er gruppeleder i Høyres og tar imot bransjenyheten med glede.

- Det har vært mange forskjellige agendaer før. Fint at de tenker gjennom sakene og kommer til oss med en felles stemme.

- Hører dere på bransjen?

- Klart vi lytter til dem. Men vi hører også med andre. Når kommunen regulerer skjenkebestemmelsene er det ingen næringspolitisk sak, sier Stensland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her