Oppfordrer til felles utelivsfront

Tidligere bartender Rune Hagland vil samle utelivsbransjen for å slå hardere inn mot politikerne.

- Ringvirkningene rundt gode rammevilkår for skjenkebransjen er større enn hva mange - inklusive byens politikere - aner, sier Rune Hagland i Haugesund Handelsstandsforening til Haugesunds Avis.

Hagland har 17 år bak seg i byens uteliv og har nå tatt initiativ for å få på plass en felles utelivsorganisasjon.

- Restauranter, hoteller og alle med skjenkebevilling i Haugesund. Vi vil danne en felles front som skal være et forum for diskusjon, og som skal være seriøst. Vi ønsker at skjenkesteder og bransjen skal bli tatt med på råd i kommunens skjenkesaker, sier Hagland.

- Har ikke bransjen blitt tatt med på råd før?

- Det har ikke eksistert. Under forrige skjenkerunde kom det et halvhjertet forsøk fra tre ulike grupperinger, og det endte ikke i noe som helst. Derfor er det viktig at vi står sammen, sier Rune Hagland.

Mer klær
Bakteppet for Handelsstandens ønske om en felles stemme er at servering er vanlig handel.

- Utelivet må ses som en ressurs for Haugesund som by. Andre bransjer er samtidig avhengig av et bra serveringstilbud. Klesbransjen merker for eksempel konjunkturene i utebransjen; når utebransjen går bra, selger butikkene mer klær i helgene, mener Rune Hagland.

- Ja, alt henger sammen, sier innehaver Knut Einar Wassbrekke ved Lie Trend. Han kan ikke peke på noen direkte link mellom økt ølsalg og antall solgte jeans, men han mener det henger naturlig sammen.

- Vi merker når store ting skjer, når mange skal ut på byen eller gjør seg klare for fest, at folk kjøper seg nye klær. Den typiske fredagshandelen er viktig, sier Wassbrekke.

Strenge
Våren 2008 besluttet Haugesund kommune å stramme inn på skjenketidene i helgene.

- Det er vel feil å si at det er gode økonomiske tider i øyeblikket, sier Rune Hagland.

Inventum er Haugesunds største utelivsaktør og er positiv til en felles bransjerøst.

- Dette har blitt etterlyst lenge av både politikere og kommune. Forhåpentligvis vil bransjen stå sterkere framover, sier Bjørn Gerry Viksund.

Sveinung Stensland er gruppeleder i Høyres og tar imot bransjenyheten med glede.

- Det har vært mange forskjellige agendaer før. Fint at de tenker gjennom sakene og kommer til oss med en felles stemme.

- Hører dere på bransjen?

- Klart vi lytter til dem. Men vi hører også med andre. Når kommunen regulerer skjenkebestemmelsene er det ingen næringspolitisk sak, sier Stensland.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen