Oppgitt over politikerne

Utelivsbransjen i Lillestrøm fortviler over meningsløse utspill fra lokalpolitikerne.
Redaksjonen
22 Mars 2010 - 19:00

De tre representantene fra restaurant og utelivsbransjen i Lillestrøm kan ikke annet enn å le.
Å kutte møbleringssonen fra tre meter til 1,9 meter mener de er latterlig. Når politikere i Skedsmo i tillegg foreslår å fjerne møbleringen inntil husveggene, påstår de det ikke er noen vits med uteservering i det hele tatt, melder rb.no.

- Først og fremst synes jeg det er trist. Mindre plass betyr mindre liv i gata, sier Espen Monsrud, eier av Peppes Pizza og representant for byens restauranter i Lillestrøm Næringsråd.

Påstanden fra administrasjonen og enkelte politiske partier er at uteserveringen har vært for dominerende i gågata. De mener det må bli mer plass til allmennheten i den nye paradegata som fødtes bit for bit i fjor sommer.

En øy
- Å ha en øy på denne størrelsen blir bare tull. Altfor mye bæring og mas for liten fortjeneste. Det er langs veggen folk vil sitte, sier Jan Martinsen, eier av Martins pub.

Sammen med Monsrud og næringsrådsleder Bjørn Erik Børresen, står de og rister på hodet når de prøveplasserer bord, stoler og gjerder etter de nye forslagene.

Tilfeldig plassering
- Nå blir vi bare plassert et sted i gata der det tilfeldigvis er plass. Vårt ønske før gata ble laget var å få servering tre meter ut ifra veggen. Det gir en bedre kontroll på serveringen, og er mye hyggeligere for gjestene, sier Monsrud.

- Det er ingen som vil sitte på utstilling midt i gata. I fjor så vi at det var plassene inntil veggen som ble fylt opp først, understreker restauranteieren.

Bjørn Erik Børresen mener dette enkelt kunne vært løst om ledelinja for blinde hadde blitt flyttet på innsiden av lyktestolpene.

Sa ifra
- Vi så det da gata ble laget, og sa ifra, men ble ikke hørt. Nå får vi denne situasjonen, sier Børresen oppgitt.

Som viktige aktører for å skape liv i gata føler de seg lite hørt under hele prosessen.

- Jeg synes arkitektene har fått slippe billig unna. Vi har aldri fått komme fram med våre synspunkter, sier Monsrud.

Han spør etter en forutsigbarhet. Flere med ham har investert flere hundre tusen kroner i utemøbler, det nå ikke blir plass til dersom de nye forslagene blir vedtatt.

Onsdag 7. april vedtas de endelige bestemmelsene i kommunestyret. Da er sesongen for uteserveringen allerede godt i gang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her