Oppgitt over politikerne

Utelivsbransjen i Lillestrøm fortviler over meningsløse utspill fra lokalpolitikerne.
Redaksjonen
22 Mars 2010 - 19:00

De tre representantene fra restaurant og utelivsbransjen i Lillestrøm kan ikke annet enn å le.
Å kutte møbleringssonen fra tre meter til 1,9 meter mener de er latterlig. Når politikere i Skedsmo i tillegg foreslår å fjerne møbleringen inntil husveggene, påstår de det ikke er noen vits med uteservering i det hele tatt, melder rb.no.

- Først og fremst synes jeg det er trist. Mindre plass betyr mindre liv i gata, sier Espen Monsrud, eier av Peppes Pizza og representant for byens restauranter i Lillestrøm Næringsråd.

Påstanden fra administrasjonen og enkelte politiske partier er at uteserveringen har vært for dominerende i gågata. De mener det må bli mer plass til allmennheten i den nye paradegata som fødtes bit for bit i fjor sommer.

En øy
- Å ha en øy på denne størrelsen blir bare tull. Altfor mye bæring og mas for liten fortjeneste. Det er langs veggen folk vil sitte, sier Jan Martinsen, eier av Martins pub.

Sammen med Monsrud og næringsrådsleder Bjørn Erik Børresen, står de og rister på hodet når de prøveplasserer bord, stoler og gjerder etter de nye forslagene.

Tilfeldig plassering
- Nå blir vi bare plassert et sted i gata der det tilfeldigvis er plass. Vårt ønske før gata ble laget var å få servering tre meter ut ifra veggen. Det gir en bedre kontroll på serveringen, og er mye hyggeligere for gjestene, sier Monsrud.

- Det er ingen som vil sitte på utstilling midt i gata. I fjor så vi at det var plassene inntil veggen som ble fylt opp først, understreker restauranteieren.

Bjørn Erik Børresen mener dette enkelt kunne vært løst om ledelinja for blinde hadde blitt flyttet på innsiden av lyktestolpene.

Sa ifra
- Vi så det da gata ble laget, og sa ifra, men ble ikke hørt. Nå får vi denne situasjonen, sier Børresen oppgitt.

Som viktige aktører for å skape liv i gata føler de seg lite hørt under hele prosessen.

- Jeg synes arkitektene har fått slippe billig unna. Vi har aldri fått komme fram med våre synspunkter, sier Monsrud.

Han spør etter en forutsigbarhet. Flere med ham har investert flere hundre tusen kroner i utemøbler, det nå ikke blir plass til dersom de nye forslagene blir vedtatt.

Onsdag 7. april vedtas de endelige bestemmelsene i kommunestyret. Da er sesongen for uteserveringen allerede godt i gang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her