Oppgitt over politikerne

Utelivsbransjen i Lillestrøm fortviler over meningsløse utspill fra lokalpolitikerne.

De tre representantene fra restaurant og utelivsbransjen i Lillestrøm kan ikke annet enn å le.
Å kutte møbleringssonen fra tre meter til 1,9 meter mener de er latterlig. Når politikere i Skedsmo i tillegg foreslår å fjerne møbleringen inntil husveggene, påstår de det ikke er noen vits med uteservering i det hele tatt, melder rb.no.

- Først og fremst synes jeg det er trist. Mindre plass betyr mindre liv i gata, sier Espen Monsrud, eier av Peppes Pizza og representant for byens restauranter i Lillestrøm Næringsråd.

Påstanden fra administrasjonen og enkelte politiske partier er at uteserveringen har vært for dominerende i gågata. De mener det må bli mer plass til allmennheten i den nye paradegata som fødtes bit for bit i fjor sommer.

En øy
- Å ha en øy på denne størrelsen blir bare tull. Altfor mye bæring og mas for liten fortjeneste. Det er langs veggen folk vil sitte, sier Jan Martinsen, eier av Martins pub.

Sammen med Monsrud og næringsrådsleder Bjørn Erik Børresen, står de og rister på hodet når de prøveplasserer bord, stoler og gjerder etter de nye forslagene.

Tilfeldig plassering
- Nå blir vi bare plassert et sted i gata der det tilfeldigvis er plass. Vårt ønske før gata ble laget var å få servering tre meter ut ifra veggen. Det gir en bedre kontroll på serveringen, og er mye hyggeligere for gjestene, sier Monsrud.

- Det er ingen som vil sitte på utstilling midt i gata. I fjor så vi at det var plassene inntil veggen som ble fylt opp først, understreker restauranteieren.

Bjørn Erik Børresen mener dette enkelt kunne vært løst om ledelinja for blinde hadde blitt flyttet på innsiden av lyktestolpene.

Sa ifra
- Vi så det da gata ble laget, og sa ifra, men ble ikke hørt. Nå får vi denne situasjonen, sier Børresen oppgitt.

Som viktige aktører for å skape liv i gata føler de seg lite hørt under hele prosessen.

- Jeg synes arkitektene har fått slippe billig unna. Vi har aldri fått komme fram med våre synspunkter, sier Monsrud.

Han spør etter en forutsigbarhet. Flere med ham har investert flere hundre tusen kroner i utemøbler, det nå ikke blir plass til dersom de nye forslagene blir vedtatt.

Onsdag 7. april vedtas de endelige bestemmelsene i kommunestyret. Da er sesongen for uteserveringen allerede godt i gang.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen